Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Työhyvinvointi henkilöstöravintolassa

Reponen, Johanna (2017)

 
Avaa tiedosto
Reponen Johanna.pdf (943.5Kt)
Lataukset: 


Reponen, Johanna
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017121321110
Tiivistelmä
Tutkimuksen tavoitteena oli saada käsitys siitä, miten Tampereella henkilöstöravin-toloiden esimiehet kokevat työhyvinvoinnin merkityksen, kuinka työhyvinvoinnista huolehditaan käytännössä ja voidaanko johtamisella vaikuttaa työhyvinvointiin.
Tutkimus toteutettiin kvalitatiivisena tutkimuksena. Tutkimusmenetelmänä käytettiin teemahaastattelua, jossa esimiesten näkemyksiä aihealueesta kartoitettiin. Teema-haastattelu toteutettiin 5 henkilölle, jotka toimivat ravintolan esimiehinä ja ylempinä toimihenkilöinä. Teoreettisessa viitekehyksessä määriteltiin keskeisiä käsitteitä työ-hyvinvoinnista ja johtamisesta.
Tulosten perusteella henkilöstöravintoloiden esimiehet kokevat työhyvinvoinnin tilan melko hyväksi. Hyvä johtaminen nähtiin keskeisenä toimintona, jolla voidaan vaikut-taa asiakastyytyväisyyteen sekä yhteisten pelisääntöjen muodostamiseen omassa toimipisteessä. Kehittämiskohteiksi nousivat tutkimuksen mukaan tiedottamisen sujuvuus, vuorovaikutustaidot, hyvinvointikoulutuksen tarjonta sekä hiljaisen tiedon hyödyntäminen ja jakaminen.
Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää muissakin organisaatioissa, jotka haluavat parantaa ja kehittää oman työyhteisönsä työhyvinvointia. Tutkimuksessa todettiin, että tulevaisuudessa palvelualan työntekijöiltä vaaditaan moniammatillista osaa-mista, koska ravintolat tarjoavat yhä monipuolisempia palveluja työn tehokkuuden vaatimusten kasvaessa.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste