Kokemuksia kaljasta – olutpruuvin kehittäminen pienpanimokontekstissa
Sohlberg, Jasu (2017)
Sohlberg, Jasu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201801101177
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201801101177
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tavoitteena on selvittää olutpruuvien kehittämiskohteita hyödyntäen moniaistisuutta hyödyntäen. Kontekstina pruuville muodostavat vaihtelevat fasiliteetit, jotka luovat omat haasteensa moniaististen kokemusten luomiselle – käytännössä pruuvi voidaan joutua järjestämään missä tahansa sisä- tai ulkotilassa asiakkaan toiveiden mukaan.
Tietoperusta jakautuu kahteen päälukuun. Toisessa käsitellään olutpruuveja ja niiden hyödyntämistä, toinen puolestaan pureutuu moniaistisuuden hyödyntämiseen osana asiakaskokemuksen luomista. Tutkimusstrategia on tapaustutkimus ja tiedonkeruumenetelmänä toimii tapaustutkimus. Tutkimusasetelma, eli kaksi olutpruuvia, toteutettiin Kulttuuritehdas Korjaamolla 13.11.2017. Osallistujia oli yhteensä kaksikymmentä.
Tutkimuksen tulokset osoittavat, että vastaajista 85 % koki pruuvin vähintäänkin kohtalaisen opettavaiseksi ja 70 % tunsi olonsa täydellisen viihtyisäksi. Aisteihin pyrittiin vaikuttamaan taustamusiikin avulla, joka teknisistä ongelmista huolimatta oli osallistujille mieluisa lisä. Minusta pidettiin tapahtuman isäntänä. Tuloksien mukaan onnistuin käyttämään osana esiintymistä kattavasti eri tarinankerronnan keinoja ja luomaan rennon tunnelman asiantuntevalla otteellani. ¨
Suurimmat kehityskohteet liittyivät tilaan ja aikatauluun – muutama osallistuja koki, että tilaisuudessa oli kiireen tuntua. Tuloksista osa oli yllättäviä, ja niillä on huomattava merkitys tulevaisuuden pruuvien suunnittelussa. Koen, että opinnäytetyö saavutti tavoitteensa.
Tietoperusta jakautuu kahteen päälukuun. Toisessa käsitellään olutpruuveja ja niiden hyödyntämistä, toinen puolestaan pureutuu moniaistisuuden hyödyntämiseen osana asiakaskokemuksen luomista. Tutkimusstrategia on tapaustutkimus ja tiedonkeruumenetelmänä toimii tapaustutkimus. Tutkimusasetelma, eli kaksi olutpruuvia, toteutettiin Kulttuuritehdas Korjaamolla 13.11.2017. Osallistujia oli yhteensä kaksikymmentä.
Tutkimuksen tulokset osoittavat, että vastaajista 85 % koki pruuvin vähintäänkin kohtalaisen opettavaiseksi ja 70 % tunsi olonsa täydellisen viihtyisäksi. Aisteihin pyrittiin vaikuttamaan taustamusiikin avulla, joka teknisistä ongelmista huolimatta oli osallistujille mieluisa lisä. Minusta pidettiin tapahtuman isäntänä. Tuloksien mukaan onnistuin käyttämään osana esiintymistä kattavasti eri tarinankerronnan keinoja ja luomaan rennon tunnelman asiantuntevalla otteellani. ¨
Suurimmat kehityskohteet liittyivät tilaan ja aikatauluun – muutama osallistuja koki, että tilaisuudessa oli kiireen tuntua. Tuloksista osa oli yllättäviä, ja niillä on huomattava merkitys tulevaisuuden pruuvien suunnittelussa. Koen, että opinnäytetyö saavutti tavoitteensa.