Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Selvitys kaninlihan kiinnostavuudesta

Viljamaa, Katariina; Eirtola, Pia (2018)

 
Avaa tiedosto
Viljamaa_Katariina.pdf (1.404Mt)
Lataukset: 


Viljamaa, Katariina
Eirtola, Pia
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201803293953
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä selvitettiin kahden laajemman kyselytutkimuksen ja muutamien lyhyiden haastattelujen avulla kaninlihan kiinnostavuutta Suomessa. Tarkoituksena oli muodostaa ajan tasalla oleva kokonaiskäsitys sekä kaninlihantuotannon että kaninlihamarkkinoiden nykytilanteesta Suomessa.

Opinnäytetyössä käytiin läpi tutkimustulokset analyyseineen, kuin myös kaninlihantuotannon taustoja ja nykytilaa sekä Suomessa että muualla Euroopassa. Lisäksi esille nostettiin erityisesti markkinoinnin näkökulmaa ja suomalaista elintarvikealan pk-yrittäjyyttä sekä kaninlihan roolia Suomen ja Euroopan ruokakulttuureissa.

Tutkimustulosten mukaan kotimaiselle kaninlihalle olisi Suomessa selkeästi enemmän kysyntää kuluttajien ja ravintoloiden keskuudessa, mikäli sen saatavuus olisi parempi. Kanin lemmikkistatuksella on yllättävän pieni vaikutus kaninlihan kiinnostavuuteen elintarvikkeena. Kaninlihan menekki lisääntyisi varmasti parantamalla ihmisten tietoisuutta kaninlihantuotannosta ja kaninlihan saatavuutta.

Kaninlihan hyviä ominaisuuksia ja tietoa kaninlihan tuotannosta sekä sen saatavuudesta tulisikin eri markkinointikanavien avulla tuoda enemmän esille. Näin kuluttajien tietoisuutta kaninlihantuotannosta saataisiin lisättyä ja tätä kautta kaninlihantuottajien olisi mahdollista kasvattaa toimintaansa sekä kehittää liiketoimintaansa. Myös uusien kaninlihantuottajien olisi tällöin mahdollista aloittaa yritystoiminta, mikä mahdollistaisi kaninlihan paremman saatavuuden Suomessa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste