Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Konttisekoittimen optimointi

Brandes, Jasmin (2018)

 
Avaa tiedosto
Brandes_Jasmin.pdf (1.393Mt)
Lataukset: 


Brandes, Jasmin
Hämeen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201804265616
Tiivistelmä
Opinnäytetyö tehtiin yritykselle Maustepalvelu Oy. Opinnäytetyön tavoitteena oli saada selville, kuinka paljon tuotteiden sekoitusaikoja voidaan lyhentää alkuperäisestä ilman tuotteiden ominaisuuksien muuttumista. Toisena tavoitteena oli tutkia, voiko erilaisilla kokeilla todentaa mausteseosten tasalaatuista sekoittumista. Tavoitteena oli siis selvittää, onko nykyiselle silmämääräiselle tarkastelulle olemassa tieteellisempää ja objektiivisempaa tarkastelutapaa sekoittuvuuden määritykseen, erityisesti tasalaatuisen sekoittumisen kannalta. Työn kolmantena tavoitteena oli selvittää, millaiset ovat vähennyksistä saatavat säästöt sähkön- ja ajankäytön näkökulmasta.

Opinnäytetyö laadittiin, koska yritys halusi selvittää, ovatko mahdolliset sekoitusajan vähennykset mahdollisia ja siinä samalla, millaisilla tuotteilla
tämä on mahdollista. Työ koostuu taustatutkimuksen osuudesta, jossa kerrotaan mausteiden käytöstä ja käsittelystä, optimoinnista ja prosessista, jonka osa optimoitava konttisekoitin on ja sekoituskoneen toiminta. Tutkivassa osuudessa käsitellään näytteidenottoa, tehtäviä kokeita, aistivaraisen tutkimuksen tuotteita sekoituksen aikana ja tutkimustuloksia.

Tutkimuksen aikana saatiin selville, että vain yhteen tuotteeseen neljästä voidaan tehdä sekoitusajan vähennystä. Tuotteissa, joissa on uutteita ei optimoida mutta täysin kuiva-aineita sisältävien ja vaaleiden tuotteiden sekoitusajasta voidaan vähentää kaksi minuuttia. Läpikäydyistä tuotteista saatuja tietoja voidaan käyttää toisten tuotteiden sekoitusaikojen lyhentämiseen. Tehdyistä kokeista mikään ei kuvannut seosten tasalaatuisuutta, joten tasalaatuisuutta kuvataan edelleen pyyhkäisytestillä ja silmämääräisellä arvioinnilla.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste