dc.contributor.author | Shemeikka, Valtteri | |
dc.date.accessioned | 2018-05-22T07:46:51Z | |
dc.date.available | 2018-05-22T07:46:51Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-201805229393 | |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/147358 | |
dc.description.abstract | Opinnäytetyön tavoitteena oli optimoida SuperBatch keittimen purkulaimennuksia Enocellin sellutehtaalla. Tehtaalla on ilmennyt vaikeuksia keittimien tyhjentämisessä, joka on johtanut puskuaikojen ja tyhjentämiseen tarvittavan lipeän käytön lisääntymiseen.
Työn tavoitteena oli pyrkiä pienentämään keittimien tyhjennys aikaa ja saada näin myös tasoitettua laimennuslipeä määrän käyttöä. Työssä suoritettiin koeajoja, joissa säädettiin keittimien pusku parametreja. Purkutapahtumassa kiinnitettiin myös huomiota siihen, kuinka ohjelma käyttäytyy ja toimii prosessissa. Työ painottui laimennusventtiilien ja purkuventtiilin säätämiseen.
Tuloksien perusteella ongelmia voidaan osittain korjata laimennuksia säätämällä. Kuitenkaan yksittäisiä pitkiä puskuja ei saada poistettua ohjelma muutoksilla. Pitkät tyhjennykset voivat johtua keittotapahtuman aikaisemmista vaiheista, tai keittimien rakenteellisista eroista. | fi |
dc.description.abstract | The target of the thesis work was to optimize the discharge dilutions in the SuperBatch digesters on the Enocell pulp mill. The factory has encountered difficulties in emptying digesters which has led to increased total time of cooking process and use of dilution liquors.
The target of the work was to reduce the time of discharge and moderate the use of dilution liquors. Tests were run in the work and the purpose was to adjust discharge parameters. In the discharge event attention was paid on how the program behaves and operates in a normal process situation. Thesis focused mostly on adjusting the dilution valves and discharging valve.
Based on results, the problems can be partially fixed by adjusting dilutions. However, individual long discharges cannot be removed by program modifications. Long discharges might be a result from earlier stages of cooking or the structural differences in the digesters. | en |
dc.language.iso | fin | |
dc.publisher | Tampereen ammattikorkeakoulu | |
dc.rights | All rights reserved | |
dc.subject | SuperBatch | |
dc.subject | purkulaimennus | |
dc.subject | laimennuslipeä | |
dc.title | Purkulaimennuksien optimointi SuperBatch keitossa | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/115006 | |
dc.organization | Tampereen ammattikorkeakoulu | |
dc.subject.ysa | lipeä | |
dc.subject.ysa | optimointi | |
dc.subject.ysa | selluteollisuus | |
dc.contributor.organization | Tampereen ammattikorkeakoulu | |
dc.subject.specialization | Biotuotetekniikka | |
dc.subject.degreeprogram | fi=Prosessitekniikka|sv=Processteknik|en=Process Engineering| | |
dc.subject.discipline | Biotuote- ja prosessitekniikan koulutus | |