Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Työntekijöiden käsityksiä työhyvinvoinnin tekijöistä Espresso Housessa

Noponen, Saini (2018)

 
Avaa tiedosto
Noponen_Saini.pdf (634.2Kt)
Lataukset: 


Noponen, Saini
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018052410101
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä tutkin työntekijöiden käsityksiä työhyvinvoinnin tekijöistä Espresso Housella sekä tuotan ehdotuksia työhyvinvoinnin kehittämiseksi. Tavoitteenani on haastatte-luiden avulla syventää Espresso Housen johdon ymmärrystä työhyvinvoinnin tekijöistä, jotka ovat avainasemassa työntekijöiden työhyvinvointiin kahviloissa. Työhyvinvoinnin laajuudesta johtuen aihe on rajattu yksilön, työn itsessään, esimiestyön, tiimi- ja yhteishengen sekä or-ganisaation näkökulmiin. Opinnäytetyö sai alkunsa halusta tehdä syvällisempää tutkimusta kahvilaketju Espresso Housen työhyvinvoinnista. Opinnäytetyö on tutkimuksellinen työ ja sen toimeksiantajana on Espresso House Finland Oy.

Johdannon jälkeen toisessa kappaleessa esitellään Espresso House yrityksenä. Opinnäyte-työn viisi näkökulmaa esitellään kolmannessa kappaleessa. Kappaleessa määritellään osa-alueiden merkitykset työhyvinvoinnille, esitellään erilaisia teorioita sekä kerrotaan erilaisista työhyvinvoinnin työhyvinvoinninmalleista. Neljäs kappale sisältää työssä käytetyt menetelmät ja niiden hyödyntämisen prosessissa. Viidennessä kappaleessa on avattu työstä saatuja tuloksia ja analyysiä. Aineistoa ja analyysiä vertaillaan tietoperustan teorioihin kappaleessa kuusi.

Tutkimuksen kohdekahvilat on valittu yhdessä henkilöstöasiantuntijan kanssa Espresso Housen oman aikaisemman työtyytyväisyyskyselyn perusteella. Kohdekahviloiden työnteki-jöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin tekijöistä kerättiin puolistrukturoidulla haastattelulla henki-lökohtaisesti. Haastattelujen jälkeen aineisto jaettiin sisällönanalyysin keinoin teemoihin. Sisällönanalyysin avulla aineisto on analysoitu ja sen perusteella on luotu johtopäätöksiä sekä mahdollisia työhyvinvoinnin tekijöiden kehitysehdotuksia.

Tuloksista voidaan päätellä, että Espresso Housessa vallitsee hyvä työhyvinvointi ja työtyy-tyväisyys itse työtä sekä tiimiä, että esimiehiä kohtaan. Suurin työhyvinvointia laskevatekijä on henkilöstön vähäisyys vuoroissa. Aineiston perusteella työhyvinvointia kasvattavia tekijöi-tä ovat hyvä yhteishenki sekä esimiestyö. Nämä kaksi pitävät motivaatiota yllä. Haastatelta-vat kertoivat haluavansa enemmän yhteisiä iltoja työkavereiden kanssa sekä lisää koko or-ganisaation yhteisiä virkistystapahtumia.

Opinnäytetyön kirjoittaminen aloitettiin tammikuussa 2018 ja työ valmistui toukokuussa 2018. Opinnäytetyön kirjoittaminen pysyi aikataulussa.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste