Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Pop up -ravintolatoiminnan vähäriskisyyden toteutuminen

Kantola, Kirsi (2018)

 
Avaa tiedosto
Pop up -ravintolatoiminnan vahariskisyyden toteutuminen.pdf (662.7Kt)
Lataukset: 


Kantola, Kirsi
Hämeen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018061113376
Tiivistelmä
Pop up -ravintolat ovat olleet merkittävä trendi elintarvikealalla 2010-luvulla. Ilmiö rantautui Suomeen ravintolapäivän myötä vuonna 2011 ja on jäänyt vahvaksi trendiksi sen jälkeenkin. Ravintolapäivän myötä yksityishenkilöt rupesivat järjestämään yhden päivän ravintoloita. Pop up -ravintoloiden toiminnan tulee olla lyhytaikaista ja vähäriskistä. Tällainen elintarviketoiminta on rajattu säännöllisen elintarvikevalvonnan ulkopuolelle.

Tässä tutkimuksessa oli tarkoitus selvittää, ovatko pop up -ravintoloissa tarjottavat ruoat vähäriskisiä. Tutkimukseen kerättiin tiedot pop up -ravintoloissa myytävistä elintarvikkeista kahdelta ravintolapäivältä 18.11.2017 ja 18.2.2018. Osa tiedoista käytiin tarkistamassa toisen ravintolapäivän aikana.

Tutkimuksen otoksen osalta pop up -ravintoloille ohjeistettu vähäriskisyys toteutui kohtuullisen hyvin, mutta ei kokonaan. Tutkittujen ravintolapäivien pop up -mainoksista otettujen tietojen mukaan n. 4 % pop up -ravin-toloista myi ruokia, jotka eivät olleet vähäriskisiä. Kerättyjen tietojen mukaan ravintolapäivään osallistuvat pop up -ravintolat tekivät hyvin monimuotoisia tarjottavia. Osa tarjotuista ruoista (n. 21 %) oli ohjeistuksen kan-nalta harmaalla alueella; ne eivät olleet vähäriskisiä, mutta eivät myöskään suurimman riskin tuotteita.

Työssä myös verrattiin pop up -toimintaa perinteisiin elintarviketoiminnan muotoihin; ilmoitettuihin elintarvikehuoneistoihin eli kiinteään elintarvi-kehuoneistoon ja liikkuvaan elintarvikehuoneistoon. Vertailussa todettiin, että pop up -ravintoloissa tarjottiin myös ruokia, joiden tarjoilun ei pitäisi pop up -toimintaa koskevan ohjeistuksen perusteella olla mahdollista.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste