Elintarviketeollisuuden valmistusprosessin anturointi
Keski-Rauska, Samuli (2018)
Keski-Rauska, Samuli
Centria-ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018061113463
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018061113463
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksen oli tutkia erilaisia lämpötilan, brixin, ja karkeuden mittausmenetelmiä, joita voitaisiin käyttää jatkuvaluontoisessa prosessissa. Työn toimeksiantaja oli Pyhännällä sijaitseva elin-tarvikealan yritys Maustaja Oy. Tarkoituksena oli kartoittaa, minkälaisia antureita ja analysaattoreita on tällä hetkellä markkinoilla ja voitaisiinko niitä käyttää prosessin anturoinnissa ja tutkimusaineen analysoinnissa
Työn alussa on lyhyt teoriaosuus mittaustekniikasta ja eri mitta-aineiden mittaamisesta. Mittausvaihtoehtoja tutkittiin tarkastelemalla, minkälaisia mittalaitteita on teollisuudessa käytössä lämpötilan, bri-xin, karkeuden ja viskositeetin mittaamiseen. Antureitten kartoittamiseen käytettiin sekä kirjallisuutta että internet-lähteitä.
Työn alussa on lyhyt teoriaosuus mittaustekniikasta ja eri mitta-aineiden mittaamisesta. Mittausvaihtoehtoja tutkittiin tarkastelemalla, minkälaisia mittalaitteita on teollisuudessa käytössä lämpötilan, bri-xin, karkeuden ja viskositeetin mittaamiseen. Antureitten kartoittamiseen käytettiin sekä kirjallisuutta että internet-lähteitä.