Konceptutveckling av en veganrestaurang i Åbo : Grunder för en affäsplan
Koivusalo, Janica (2018)
Koivusalo, Janica
Yrkeshögskolan Novia
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018111917447
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018111917447
Tiivistelmä
Examensarbetet är mitt första steg för att bli en egenföretagare. Syftet med examensarbetet är att, den skall fungera som en grund för min affärsplan samt vara ett hjälpmedel för mig själv för att jobba vidare på min konceptidé. Min idé är att starta upp en egen restaurang i Åbo, där det serveras endast växtbaserat mat. Jag fungerar själv som min uppdragsgivare.
Genom mina erfarenheter, teori, benchmarking och egna idéer har jag kunnat skapa och utveckla mitt blivande företag. För att nå mitt mål med arbetet, har jag läst mig in på teori om veganism, statistiken, marknaden, restaurangbranschen, egenföretagande, konceptutveckling och affärsplanmodeller, marknadsföring och finansiering. Dessutom har jag gjort egna efterforskningar och jämfört konkurrenternas restauranger. This thesis is the first step I am taking, towards becoming an entrepreneur. The purpose of the degree project, is to serve as a basis for my business plan and as a help tool for myself, to continue working on my concept idea. My business idea is to start a restaurant in Turku, where there is only going to be Vegan food served. I am my own commissioner in this project.
To achieve this goal, I have read theory about veganism, statistics, the current market, the restaurant industry, self-employment, concept development, business plan models, marketing and financing. In addition, I have done my own investigations and compared the competitors’ restaurants.
Genom mina erfarenheter, teori, benchmarking och egna idéer har jag kunnat skapa och utveckla mitt blivande företag. För att nå mitt mål med arbetet, har jag läst mig in på teori om veganism, statistiken, marknaden, restaurangbranschen, egenföretagande, konceptutveckling och affärsplanmodeller, marknadsföring och finansiering. Dessutom har jag gjort egna efterforskningar och jämfört konkurrenternas restauranger.
To achieve this goal, I have read theory about veganism, statistics, the current market, the restaurant industry, self-employment, concept development, business plan models, marketing and financing. In addition, I have done my own investigations and compared the competitors’ restaurants.