Opinnäytetyön merkitys ravintolaesimiehen rekrytoinnissa
Kotilainen, Heini (2018)
Kotilainen, Heini
Tampereen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018112217797
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018112217797
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena selvitettiin, miten opinnäytetyöstä saadaan merkityksellinen ravintola-alan esimiestehtäviin haettaessa. Opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta, tutkimusosuudesta, tuloksista ja pohdinnasta. Teoriaosuudessa käsitellään ravintola-alan esimiestehtäviä sekä niiden vaatimaa osaamista, opinnäytetyötä osana restonomin opintoja sekä rekrytointiprosessia. Opinnäytetyötä varten on haastateltu erikokoisten Tamperelaisten ravintolayritysten esimiestehtävissä työskenteleviä henkilöitä. Haastattelut toteutettiin toukokuussa 2018.
Opinnäytetyön tuloksista selvisi, että jos työnhakija on tehnyt opinnäytetyön ja kokee että se on hyödyksi työnhaussa, hänen kannattaa itse mainostaa omaa erityisosaamistaan jossain kohtaa työnhakuprosessia. Opinnäytetyön tulee myös kohdata yrityksen tärkeäksi priorisoimat arvot ja sen tulee olla tarpeeksi ajankohtainen. Eniten työnantajat arvostavat ravintola-alan koulutusta ja työkokemusta.
Opinnäytetyön tuloksista selvisi, että jos työnhakija on tehnyt opinnäytetyön ja kokee että se on hyödyksi työnhaussa, hänen kannattaa itse mainostaa omaa erityisosaamistaan jossain kohtaa työnhakuprosessia. Opinnäytetyön tulee myös kohdata yrityksen tärkeäksi priorisoimat arvot ja sen tulee olla tarpeeksi ajankohtainen. Eniten työnantajat arvostavat ravintola-alan koulutusta ja työkokemusta.