Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Keittiön harjoittelijoiden perehdyttämisen kehittäminen : Viikinkiravintola Harald Tampere

Pohjonen, Maria (2018)

 
Avaa tiedosto
Pohjonen_Maria.pdf (476.3Kt)
Lataukset: 


Pohjonen, Maria
Tampereen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018112718428
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli päivittää Tampereen Viikinkiravintola Haraldin keittiön harjoittelijoiden perehdyttämisopasta. Tavoitteena oli luoda ravintolalle yhtenäinen ja perehdyttäjästä riippumaton perehdytysmalli. Perehdytys sisältää niin sanotun yleisperehdyttämisen sekä työhön perehdyttämisen eli työnopastuksen. Työnopastuksen aikana uudelle työntekijälle opetetaan koneiden, laitteiden, työvälineiden ja aineiden oikeat käyttötavat. Hänen kanssaan käydään läpi oikeat työmenetelmät ja toimintatavat sekä työtä koskevat turvallisuusmääräykset. Perehdytyksen yhteyteen kuuluvat työpaikan yleiset turvaohjeet ja paloturvallisuusohjeet sekä ohjeet ja määräykset, joihin sisältyy turvallinen työskentelytapa. Näitä ovat esimerkiksi työasennot ja -liikkeet, suojainten ja apuvälineiden käyttö, työvälineiden ja kalusteiden säädöt sekä työasu ja -jalkineet.

Opinnäytetyön tutkimus tehtiin puolistrukturoituna teemahaastatteluna, jonka tavoitteena oli selvittää millaista perehdytystä harjoittelijat ovat Haraldissa saaneet ja miten sitä voisi parantaa. Teemahaastattelu rakentui kolmen teeman ympärille, jotka olivat fyysinen työympäristö, perehdyttäminen ja työnopastus sekä sisäinen viestintä ja vuorovaikutus. Haastateltavina toimi viisi Tampereen Viikinkiravintola Haraldissa harjoittelijoina ollutta kokkiopiskelijaa.

Tutkimuksen perusteella Tampereen Viikinkiravintola Harald voitiin todeta harjoittelijat hyvin vastaanottavaksi harjoittelupaikaksi, jossa työturvallisuus asiat olivat hyvällä mallilla. Ravintolan työergonomiassa oli kuitenkin vielä parantamisen varaa. Ravintolan henkilökunnan vuorovaikutustaidot olivat hyvät, mutta silti harjoittelijat kokivat saavansa liian vähän palautetta harjoittelunsa aikana. Tampereen Viikinkiravintola Haraldin harjoittelijoiden opas päivitettiin tutkimustuloksien perusteella yhdessä ravintolapäällikön kanssa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste