Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Leipomon perustaminen

Berisha, Leorenta (2018)

 
Avaa tiedosto
Berisha_Leorenta.pdf (615.7Kt)
Lataukset: 


Berisha, Leorenta
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018120620353
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia suomalaista yrittäjyyttä ja Suomen leipomoalaa pintapuolisesti sekä liiketoimintasuunnitelman käsitteitä ja sisältöä. Tässä opinnäytetyössä laadittiin myös perustettavan yrityksen liiketoimintasuunnitelma. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää myös uuden leipomon potentiaaliset asiakkaat ja mahdolliset kilpailijat.

Tämän opinnäytetyön lähteinä käytettiin erilaisia internetsivuja, joissa opastetaan ja kerro-taan yrittäjyydestä ylipäätänsä, erilaisista yritysmuodoista ja yrityksen perustamisvaiheista, sekä liiketoimintasuunnitelman sisällöstä. Liiketoimintasuunnitelma käsittelee yrittäjän osaamista, liikeideaa, asiakkaita ja asiakassegmentointia, kilpailijoita, tuotteita ja palveluita sekä näiden hinnoittelua, markkinointia, SWOT-analyysia sekä talous- ja rahoitussuunnitelmia. Tämän opinnäytetyön laatimiseen etsittiin tietoa myös Suomen leipomoalasta sekä Suomen leipomoista.

Tämä opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö. Opinnäytetyö on edennyt samaan tahtiin kuin yrityksen perustamisvaiheet realiteetissa. Tämän opinnäytetyön tuotantona eli produktina oli uuden yrityksen eli leipomon valmis liiketoimintasuunnitelma, jota toimeksiantaja käyttää yrityksentoiminnan perustana ja muun muassa yrityksen rahoitusta ja vakuutuksia hakiessa. Opinnäytetyössä on kerrottu myös koko prosessin vaiheet eli leipomon liikeidean ja perustamisvaiheiden kehittymiset sekä itse opinnäytetyön kehittyminen kuukausittain opinnäytetyön alkamisesta loppuun saakka.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste