Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Motivaatio- ja sitoutumistekijät osaksi ravintolakokkien rekrytointiprosessia

Kauppinen, Henna; Södergård, Miikka (2018)

 
Avaa tiedosto
Kauppinen_Henna_Sodergard_Miikka.pdf (1.123Mt)
Lataukset: 


Kauppinen, Henna
Södergård, Miikka
Tampereen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121120900
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli ravintolakokkien motivaatio- ja sitoutumistekijät rekrytoinnissa. Miten vastata ravintolakokkien työvoimapulaan? Työssämme tutkimme teemahaastattelun avulla tutkittavaa ilmiötä sekä käytämme apuna molempien omaa ammatillista asiantuntijuutta, niin ravintolakokin työstä kuin rekrytoinnin ammattilaisen näkökulmasta. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, mitkä tekijät motivoivat ravintolakokkia kokintyöhön, sekä mitkä tekijät sitouttavat ravintolakokkeja työhönsä. Tarkoituksena olisi, että tutkittua tietoa pystyisi käyttämään hyväksi rekrytoitaessa ravintolakokkeja ja vaikuttamaan, jopa koko alan, ja ennen kaikkea ravintolakokin ammatin tulevaisuuteen positiivisesti.

Opinnäytetyön tietotaustoissa selvitettiin kokin työnkuvaa ja kokin koulutusta. Työssä syvennyttiin motivaation ja sitoutumisen teoriaan, joista tunnetuimmat olivat Maslowin tarvehierarkiaan sekä Steven Reiss`n motivaatioteoriat. Nämä teoriat kuvaavat ihmisten käyttäytymiseen, motivaatioon sekä sitoutumiseen vaikuttavia tekijöitä. Näiden teorioiden avulla muodostui käsitys kokin työstä ja heitä motivoivista tekijöistä.

Opinnäytetyön tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena. Tutkimus toteutettiin pääasiassa teemahaastatteluna, johon kuului myös tutkijan havainnointia. Haastattelussa käytettiin teoriaan perustuvaa teemalomaketta, jolla pyrittiin pitämään haastattelu tutkimusongelman ympärillä. Tutkimustyö aloitettiin jaottelemalla kokit eri työvuosittain. Pohjana käytimme Matkailu- ja ravintola-alan työehtosopimuksessa käytettyjä palkkaluokkia.

Tutkimustuloksia tulkittiin tutkimustyön tekijöiden ammatillisen asiantuntijuuden, teemahaastattelussa saatujen tulosten, asiantuntijan lausunnon, sekä teoreettisen aineiston perusteella. Tutkimustulokset olivat luotettavia ja tuloksissa oli yhtäläisyyksiä työkokemusvuosista riippumatta. Kokkien motivaatiotekijät jakautuivat työn fyysisien ja henkisien tekijöiden merkitykseen.

Opinnäytetyön tuloksia käytettiin molempien tutkimuksen tekijöiden ammatilliseen kehittymiseen työssä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste