Uuden työntekijän perehdyttäminen : Perehdytyskansio Kivisalmen Kievarille
Kiviniemi, Katariina (2018)
Kiviniemi, Katariina
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121421711
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121421711
Tiivistelmä
Opinnäytetyön kohdeyrityksenä on oma projektini kesäravintola Kivisalmen Kievari, joka on Konnevedellä sijaitseva kesäravintola. Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda perehdytys- kansio kohdeyritykselle uusien työntekijöiden perehdyttämisprosessin tukimateriaaliksi, sillä yrityksessä ei ole ollut aiemmin käytössä minkäänlaista kirjoitettua materiaalia, vaan perehdyttäminen on tapahtunut vain suullisesti. Hyvällä perehdyttämisellä halutaan vaikuttaa sekä palvelun laatuun, että työntekijöiden tyytyväisyyteen.
Opinnäytetyössä käsitellään perehdyttämisen teoriaa, sen tavoitteita ja hyötyjä sekä itse perehdyttämisprosessia. Teorian avulla pyrittiin ymmärtämään perehdyttämistä entistä kokonaisvaltaisemmin ja sitä on hyödynnetty myös itse perehdytyskansiossa.
Opinnäytetyön tutkimus toteutettiin kvalitatiivisena eli laadullisena tutkimuksena. Tiedon- keruumenetelminä käytettiin työntekijöiden ja yrittäjien avointa haastattelua sekä havainnointia. Tutkimuksessa haastateltiin yhteensä viittä henkilöä ja se toteutettiin kesällä 2018. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten perehdytys toimii nykyisin kohdeyrityksessä ja millaisin keinoin perehdytysprosessia voitaisiin kehittää. Tutkimuksesta saatujen tulosten analysointiin käytetiin SWOT-analyysia. SWOT-analyysin avulla pystyttiin selvittämään ny-kyisen perehdytyksen vahvuudet ja heikkoudet, jonka avulla pystyttiin rakentamaan tar-peeseen sopiva perehdytyskansio.
Opinnäytetyön tuloksena Kivisalmen Kievari sai käyttöönsä perehdytyskansion. Perehdy- tyskansio tulee käyttöön kesäsesonkina 2019, jolloin saadaan myös lopullinen arvio sen toimivuudesta.
Opinnäytetyössä käsitellään perehdyttämisen teoriaa, sen tavoitteita ja hyötyjä sekä itse perehdyttämisprosessia. Teorian avulla pyrittiin ymmärtämään perehdyttämistä entistä kokonaisvaltaisemmin ja sitä on hyödynnetty myös itse perehdytyskansiossa.
Opinnäytetyön tutkimus toteutettiin kvalitatiivisena eli laadullisena tutkimuksena. Tiedon- keruumenetelminä käytettiin työntekijöiden ja yrittäjien avointa haastattelua sekä havainnointia. Tutkimuksessa haastateltiin yhteensä viittä henkilöä ja se toteutettiin kesällä 2018. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten perehdytys toimii nykyisin kohdeyrityksessä ja millaisin keinoin perehdytysprosessia voitaisiin kehittää. Tutkimuksesta saatujen tulosten analysointiin käytetiin SWOT-analyysia. SWOT-analyysin avulla pystyttiin selvittämään ny-kyisen perehdytyksen vahvuudet ja heikkoudet, jonka avulla pystyttiin rakentamaan tar-peeseen sopiva perehdytyskansio.
Opinnäytetyön tuloksena Kivisalmen Kievari sai käyttöönsä perehdytyskansion. Perehdy- tyskansio tulee käyttöön kesäsesonkina 2019, jolloin saadaan myös lopullinen arvio sen toimivuudesta.