dc.contributor.author | Skivalos, Marilena | |
dc.date.accessioned | 2018-12-21T12:38:47Z | |
dc.date.available | 2018-12-21T12:38:47Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-2018122122765 | |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/159201 | |
dc.description.abstract | The purpose of the thesis is to create a store manager guide for a new store manager starting to work for the company, (from, the store manager’s point of view). The idea for the thesis started when I commenced employment as a store manager at Nordic Bakery about a year ago. I was trained for the role, but the training provided was very minimal, and not enough to teach me what I was to do, in order to run the day to day operations of the store. The company – Nordic Bakery – operates in the United Kingdom and has its store in London Soho.
The aim was to create a comprehensive guide that all new store managers can read and familiarize themselves about the role. This guide is also to be used in the future when the company starts a franchise, along with all other guides created to help run the day to day operations of the company. The store manager guide has also a sub-header with a small guide for supervisors. The idea is to keep editing the guide when changes happen at the company, so it always stays up to date.
The thesis theoretical knowledge is based around the store manager’s job description and its role in the company in order to run the business. It consists of managing people, leadership and communicating both internally and externally.
The actual guide will not be published at the client's request. | en |
dc.description.abstract | Opinnäytetyön tarkoituksena on luoda myymäläpäällikön opas uudelle myymäläpäällikölle myymäläpäällikön näkökulmasta, joka aloittaa työskentelyn yrityksessä. Opinnäytetyön idea alkoi, kun aloitin työskentelyn Nordic Bakerilla myymäläpäällikkönä noin vuosi sitten. Minut koulutettiin rooliin, mutta koulutus oli hyvin vähäinen, eikä oikein riittänyt opettamaan minulle mitä minun pitäisi tehdä, jotta voisin operoida ja johtaa kaupan päivittäistä toimintaa. Yritys - Nordic Bakery - toimii Yhdistyneessä Kuningaskunnassa ja sen myymälä on Lontoon Sohossa.
Tavoitteena oli luoda konkreettinen opas, jonka kaikki uudet myymäläpäälliköt voivat lukea ja sen mukaan tutustaa itsensä rooliin. Opasta on tarkoitus käyttää myös tulevaisuudessa, kun yritys aloittaa franchising-liiketoiminnan, muiden oppaiden kanssa, jotka on luotu auttamaan yrityksen päivittäisessä toiminnassa. Myymäläpäällikön oppaassa on myös alaotsikko, jossa on pieni osuus tarkoitettu esimiehille. Ajatus on jatkaa oppaan muokkaamista, kun yrityksessä tapahtuu muutoksia, jotta se pysyisi aina ajan tasalla.
Opinnäytetyön teoreettinen tieto perustuu myymäläpäällikön työnkuvaan ja sen tehtävään yrityksen toiminnassa. Se koostuu ihmisten hallinnasta, johtamisesta ja kommunikoinnista sekä sisäisesti että ulkoisesti.
Itse opasta ei julkaista asiakkaan pyynnöstä. | fi |
dc.language.iso | eng | |
dc.publisher | Laurea-ammattikorkeakoulu | |
dc.rights | All rights reserved | |
dc.title | Nordic Bakery : Store Manager Guide | en |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/268 | |
dc.organization | Laurea-ammattikorkeakoulu | |
dc.contributor.organization | Laurea-ammattikorkeakoulu | |
dc.subject.keyword | store manager | |
dc.subject.keyword | managing people | |
dc.subject.keyword | leadership | |
dc.subject.keyword | communication | |
dc.subject.degreeprogram | fi=Liiketalous, hallinto ja markkinointi|sv=Företagsekonomi, förvaltning och marknadsföring|en=Business Management, Administration and Marketing| | |
dc.subject.discipline | Liiketalouden koulutusohjelma | |