Tekemisen meininki : Näkökulmia restonomikoulutuksen työelämäyhteistyöhön
Editoija
Mantere, Päivi
Laurea-ammattikorkeakoulu
2018
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-799-504-7
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-799-504-7
Tiivistelmä
Tekemisen meininki - näkökulmia restonomikoulutuksen työelämäyhteistyöhön -julkaisu tarjoaa välähdyksiä restonomikoulutuksen rooliin aluekehitysvaikuttajana. Tarkastelussa on koulutuksen rooli elinkeinon kehittäjänä ja siltana tulevien ammattilaisten ja työelämän välillä. Julkaisu sisältää artikkeleita, tekstejä ja puheenvuoroja. Tekstit havainnollistavat, että yhteistyö on jo luonteva osa restonomikoulutusta.
Ammattikorkeakoulun tehtäviin kuuluu soveltavan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan avulla kehittää alueen elinkeinorakennetta ja edistää elinikäistä oppimista. Matkailu- ja ravitsemisalalla tehtävää toteutetaan erityisesti Restonomikoulutuksen ja elinkeinon yhteiskehittämisen hankkeessa (ReKey). Hankkeen tavoitteena on kohottaa koulutuksen roolia ja näkyvyyttä kehittäjinä.
ReKey-hankkeen yhteistoimintamalli vahvistaa palveluliiketoimintaosaamista ja kilpailukykyä. Osaaminen kehittyy, kun opiskelijat, ammattikorkeakoulun ja elinkeinon henkilöstö kohtaavat yhteistyön puitteissa.
Ammattikorkeakoulun tehtäviin kuuluu soveltavan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan avulla kehittää alueen elinkeinorakennetta ja edistää elinikäistä oppimista. Matkailu- ja ravitsemisalalla tehtävää toteutetaan erityisesti Restonomikoulutuksen ja elinkeinon yhteiskehittämisen hankkeessa (ReKey). Hankkeen tavoitteena on kohottaa koulutuksen roolia ja näkyvyyttä kehittäjinä.
ReKey-hankkeen yhteistoimintamalli vahvistaa palveluliiketoimintaosaamista ja kilpailukykyä. Osaaminen kehittyy, kun opiskelijat, ammattikorkeakoulun ja elinkeinon henkilöstö kohtaavat yhteistyön puitteissa.