Evenemangsplanering : Whiskey tasting på Bossa Nova
Gröning, Lina; Klemetti, Sofia (2019)
Gröning, Lina
Klemetti, Sofia
Yrkeshögskolan Novia
2019
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201902192505
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201902192505
Tiivistelmä
Syftet med examensarbetet är att planera, utföra och utvärdera ett evenemang. Litteratur och internet har använts som källor för den teoretiska referensramen. Den praktiska delen av arbetet beskrivs efter varje motsvarande teoretisk del, förutom de kapitel som handlar om whiskeyn. Den teoretiska delen av arbetet behandlar evenemangsprocessen allt från planering till utvärdering, om de whiskeyn som vi valt, processen av att laga en whiskey och hur man kombinerar whiskey med mat.
Det praktiska resultatet av arbetet var en whiskey tasting med whiskeykännaren Henri Virtanen som föreläsare. Evenemanget arrangerades i restaurang Bossa Nova den 8.12.2018 i Ekenäs. Evenemanget utvärderades av deltagarna och av arrangörerna.
Arrangörernas mål uppnåddes och efter att ha analyserat deltagarnas utvärdering så märktes det att alla varit väldigt nöjda och att evenemanget var framgångsrikt. The aim of this bachelor’s thesis is to plan, perform and evaluate an event. Literature and internet sources have been used for the theoretical part. The practical part of the thesis will be described after each corresponding theoretical chapter, except for the chapters about whiskey which are only theoretical. This thesis deals with the event process from planning to evaluation, the whiskey’s that we have chosen, the process of how to make a whiskey and how to combine whiskey with food.
The practical result of the thesis was a whiskey tasting with the whiskey acknowledger Henri Virtanen as a lecturer. The event took place in restaurant Bossa Nova the 8 of December 2018 in Ekenäs. The event will be evaluated by the participants and the organizers.
The organizers` goal was achieved and after analyzing the evaluations of the participants, it was noticed that they were pleased and that the event was successful.
Det praktiska resultatet av arbetet var en whiskey tasting med whiskeykännaren Henri Virtanen som föreläsare. Evenemanget arrangerades i restaurang Bossa Nova den 8.12.2018 i Ekenäs. Evenemanget utvärderades av deltagarna och av arrangörerna.
Arrangörernas mål uppnåddes och efter att ha analyserat deltagarnas utvärdering så märktes det att alla varit väldigt nöjda och att evenemanget var framgångsrikt.
The practical result of the thesis was a whiskey tasting with the whiskey acknowledger Henri Virtanen as a lecturer. The event took place in restaurant Bossa Nova the 8 of December 2018 in Ekenäs. The event will be evaluated by the participants and the organizers.
The organizers` goal was achieved and after analyzing the evaluations of the participants, it was noticed that they were pleased and that the event was successful.