Haku
Viitteet 1-10 / 22
Mallastamo – ohran ja panimon välillä
(Olutposti Media, 2020)
Olutta tehdään ohrasta, mutta monelta jää huomaamatta, ettei se ohra suoraan pellolta panimolle mene. Tärkeä ja välttämätönkin välivaihe on ohran mallastaminen, joka tehdään useimmiten mallastamolla. Monesti mallastamo ...
Alkoholittoman oluen nousu
(Olutposti Media, 2020)
Ennen alkoholitonta olutta joivat vain autoilijat ja raskaana olevat. Nyt viimeisen viiden vuoden aikana alkoholiton olut on saavuttanut aseman, mitä ei olisi vielä aikaisemmin uskonut. Samalla myös alkoholittomien oluiden ...
Villitse olut - käy metsällä!
(Olutposti Media, 2020)
Metsämme ovat täynnä villejä kasveja joita voi ilmaiseksi ja pienellä vaivalla hyödyntää sekä kotioluessa että kaupallisessa oluessa. Villiyrtit ovat nousseet nyt suomalaisten suosioon ja niistä löytyy myös monipuolista ...
Kuinka ostat oluesi?
(Olutposti Media, 2020)
Päivittäistavarakauppojen olutvalikoima on lisääntynyt räjähdysmäisesti ja monesti sitä jää itsekin hämmentyneenä katselemaan, mitä olutta sitä ostaisi, kun oluthyllyt jatkuvat silmänkantamattomiin. Oluen kuluttajakäyttö ...
Oluenarviointisovellukset – olutskenen siunaus vai kirous
(Olutposti Media, 2020)
Oluen arviointi mobiilisovelluksissa eli applikaatioissa on tullut osaksi hyvin monen olutnautintoa. Jokainen uusi olut merkitään eli täpätään sovellukseen, arvostellaan eli reitataan ja julkaistaan muille nähtäväksi. Tämä ...
Hiiva. Oluen salaperäisin raaka-aine
(Olutposti Media, 2020)
Aikojen alussa käymistä on pidetty jumalien ihmeenä ja oluentekijöitä noitina, koska he saivat nesteen kuplimaan ilman kiehumista. Sittemmin käymistä on pidetty myös ”Jumalan ihmeenä”. Hiiva, kaiken käymisen perusta, on ...
Mitä tapahtuu koronakevään jälkeen?
(AMKIT-konsortio, 2020)
Työ eristyksissä on tätä kirjoitettaessa jatkunut nyt kuudetta viikkoa. Kun eristys joskus puretaan ja covid-19 -uhka väistyy, palaako työ takaisin ennalleen? Tänä keväänä on tapahtunut enemmän kuin kymmenessä vuodessa.
Tarvitsemme yhteisöllisyyttä, solidaarisuutta sekä rohkeuta uudistaa palveluita.
(Kriminaalihuollon tukisäätiö, 2020)
Yhteiskuntamme on koetuksella pandemian vuoksi. Erilaiset rajoitukset vaikuttavat meidän kaikkien elämään. Ihmiset, yhteisöt ja erilaiset yritykset ovat uudenlaisessa tilanteessa koronakriisin vuoksi.
Ravitsemus tasapainoon – teknologia voi tulla tähänkin avuksi
(Eläkkeensaajien keskusliitto, 2019)
Ikääntyneillä vajaa- ja virheravitsemus ovat yleisiä ongelmia, jotka heikentävät sekä terveyttä että toimintakykyä. Ravitsemuksellisia puutteita voi olla niin ali-, normaalikuin ylipainoisellakin.
Teknologia voi lisätä kotona asumisen vuosia ja parantaa arkea
(Eläkkeensaajien keskusliitto, 2019)