Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ennakkohuollon suunnittelu Leipomo Rosten Oy:lle

Uusisuo, Terttu (2019)

Avaa tiedosto
Uusisuo_Terttu.pdf (623.6Kt)
Lataukset: 


Uusisuo, Terttu
2019
Kaikki oikeudet pidätetään
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201903153115
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä käsitellään kunnossapitostrategioita, kunnossapidon lajeja ja laitteiden kriittisyyttä yleisesti ja Leipomo Rostenin kannalta. Leipomo Rosten Oy:n ennakkohuoltosuunnitelman laatimisen ja käyttöönoton ensisijaisena tavoitteena oli täyttää FSSC 22000 -standardin (Food Safety System Sertification 22000) vaatimukset. Ennakkohuollon suunnittelua tehtiin perehtymällä standardeissa esitettyihin vaatimuksiin ja alan kirjallisuuteen, sekä huoltotoimintojen hallintaan tarkoitettuihin ohjelmistoihin. Huoltohenkilöstön haastatteleminen ja heidän mielipiteidensä huomioiminen oli osa työtä.


Ennakkohuoltojen toteutumisen seurantaa varten tarvittiin helppokäyttöinen työkalu, joka palvelee sekä huoltoyritystä että leipomoa. Perehdyttiin huoltotoimintaan liittyviin ohjelmistoihin, sekä leipomossa käytössä olevan toiminnanohjausjärjestelmän (Digia Enterprise) huoltoa koskevaan osioon.

Koekäyttöön valittiin Safefood 360° -ohjelma, joka on tarkoitettu elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmien ylläpitoon. Koekäytön kokemusten perusteella päätettiin tehdä yksinkertainen ennakkohuoltokalenteri, jossa on viikoittain tehtävät suunnitellut ennakkohuoltotyöt ja niiden toteutuminen.
Ulkopuolisille työntekijöille tehtiin hygieniaohje, joka sisältää mm. vaatimukset henkilökohtaiselle hygienialle, laitteiden suojaamiselle huollon aikana, sekä puhdistukselle huoltotyön jälkeen. Elintarvikekontaktimateriaalit ja kemikaalit tunnistettiin ja niitä koskevat vaatimukset dokumentoitiin.


Tehtyjen toimenpiteiden jälkeen leipomon ennakkohuolto täyttää FSSC 22000:n elintarviketurvallisuusvaatimukset. Yrityksen omien tavoitteiden saavuttaminen kunnossapidon suhteen vaatii vielä työtä.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste