Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Tuotteistaminen ja Hinnoittelu, Tapaus Ruusan Kahvila

Vettenranta, Maija (2010)

 
Avaa tiedosto
Vettenranta_Maija.pdf (855.7Kt)
Lataukset: 


Vettenranta, Maija
Tampereen ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010060811767
Tiivistelmä
Työministeriön selvityksen mukaan (Työministeriö 2005) tuotteistamisen taustalla tulee olla tarvelähtöinen idea siitä, mitä tarjotaan ja kenelle. Tuotteista tulisi rakentaa eheä ja paketoitava kokonaisuus, mikä on toistettavissa. Tuotteistamalla pyritään kehittämään tuotteita vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Tämän opinnäytetyön tarkoitus on kehittää Ruusan Kahvilan juhlapalvelutoimintaa tuotteistamalla juhlapalvelupaketteja.

Ruusan Kahvilan omistaa mielenterveysyhdistys Taimi ry Ruusa tarjoaa kahvila- ja lounaspalveluiden ohella kuntoutusta tukevaa työtoimintaa mielenterveyskuntoutujille erilaisissa keittiön työtehtävissä. Asiakaspaikkoja Ruusan Kahvilassa on 52, lisäksi kokoustilat 15 hengelle. Vuonna 2009 juhlatilaisuuksia järjestettiin 14. Tilaisuudet olivat 15-45 hengelle.

Organisaation toiminta-ajatusta ja perustehtävää selvitettiin keskusteluissa henkilökunnan kanssa sekä kirjallisella kyselyllä. Asiakkaiden tarpeita analysoitiin asiakaskyselyllä. Toimintaan liittyviä uhkia ja mahdollisuuksia, vahvuuksia ja heikkouksia arvioitiin henkilöstön SWOT-analyysin perusteella.

Tuloksista käy ilmi, että Ruusan Kahvilalla ei juuri ole kanta-asiakkaita, toiminta on hyvin riippuvaista lähellä olevien virastojen ja koulujen tuomasta asiakasvirrasta ja asiakkaiden hintaodotus on alhainen. Ruusan Kahvilalla on rajalliset resurssit sekä budjetin että ammattitaitoisen henkilökunnan suhteen. Hinnoittelua ja kustannuslaskentaa ei ole tähän mennessä tehty järjestelmällisesti. Juhlapalvelutoiminnan kehittämiseksi rakennettiin selvitystyön pohjalta seuraavat paketit: kokous-, syntymäpäivä-, ristiäis- ja muistotilaisuuspaketti, lisäksi salaattibuffet ja lämminruokavaihtoehdot.

Tämä opinnäytetyö antaa Ruusan Kahvilalle lähtökohdat tarkastella omaa toimintaa tutkittuun tietoon perustuen. Suositukset kehittämiskohteiksi ovat: 1) otetaan Aterix-kustannuslaskentaohjelma päivittäiseen käyttöön, 2) kehitetään juhlapalvelutoimintaa nykyisillä resursseilla nykyisissä puitteissa, 3) laaditaan markkinointisuunnitelma juhlapalvelutoiminnan laajentamiseksi, 4) otetaan omaleimaisuus kehittämisen kohteeksi toimintaideologian pohjalta arvokkaita puitteita hyödyntäen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste