Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Yrkeshögskolan Novia
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Yrkeshögskolan Novia
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Introduktionshandbok för köket - Case: Fazer 8th Floor

Laine, Frida (2019)

 
Avaa tiedosto
Frida_Laine.pdf (3.053Mt)
Lataukset: 


Laine, Frida
2019
Kaikki oikeudet pidätetään
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201903283989
Tiivistelmä
Syftet med detta examensarbete är att skapa och sammanställa en introduktionshandbok för nyanställd kökspersonal i Helsingfors Fazer 8th Floor restaurangen. Handboken ska fungera som ett verktyg som kan användas i köket flera år framåt och som alla anställda har nytta av. Introduktionshandboken finns i elektroniskt format (PowerPoint) och är som utprintad tillgänglig i kontoret.
Under processen med skapandet av introduktionshandboken har jag läst in mig på teori om arbetsintroduktion, handledning och olika metoder för inskolning av personal.
Den färdiga produkten är en introduktionshandbok, riktad till personalen i köket i Fazer 8th Floor som är beläget på åttonde våningen i Helsingfors Stockmann. Handboken ska de nyanställda ha nytta av vid arbetsintroduktionen och även övrig personal kan använda handboken vid behov. Med hjälp av handboken är det lätt att återvända till lärda saker ifall man har glömt bort någonting. I den nya delen av handboken behandlas bland annat arbetssäkerhet, egenkontroll ärenden, städning och hygien i arbetet.
 
The aim of this Bachelors thesis is to create an introduction manual for new employees in the kitchen of Helsinki Fazer 8th Floor restaurant. The manual is supposed to function as a tool to be used in the kitchen many years and of which all employers have use of. The instruction manual exists in electronical form (PowerPoint) and is available printed in the office.
During the process of creating the instruction manual, I’ve read about work instructions, guidance and different kinds of methods that can be used when you introduce the employees to their work.
The finished product is an instruction manual, for the employees in the kitchen of Fazer 8th Floor in Helsinki Stockmann on the eight floor. The manual is supposed to be useful for the new employees and the rest of the staff can also use it if needed. With the help of the manual it is easy to return to learned things if you have forgotten something. The new part of the manual deals with working safety, auto-control issues, cleaning and working hygiene among other things.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste