Ruokavalokuvaus : teematapahtuman annosten valokuvaus – suunnittelu ja toteutus
Ovaska, Mikko (2011)
Ovaska, Mikko
2011
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201905037418
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201905037418
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tavoitteena on avartaa ruokavalokuvauksen monimutkaista maailmaa. Aihetta ei ole tutkittu kovinkaan paljoa, joten työlle on selvästi kysyntää. Ruokavalokuvaus ja valokuvaus yleisesti kiinnostaa itseäni henkilökohtaisesti erittäin paljon ja teenkin sitä työkseni omassa yrityksessäni. Opinnäytetyön tekeminen toimii minulle itselleni eräänlaisena porttina tai siirtymäriittinä ravintolakeittiöstä valokuvauksen ja ruokakuvauksen maailmaan.
Opinnäytetyössäni käsittelen ruokavalokuvausta kahdelta kantilta: keittiön näkökulmasta annossuunnittelun saralla ja valokuvauksen teknisen toteutuksen kautta. Työssäni käyn läpi ruoan ja gastronomian historiaa sekä ravintola-annosten kehittymistä antiikista nykypäivään. Lisäksi tutkin värioppia, ruoka-annosten asettelua ja koristelua. Valokuvaukseen perehdyn tutustuen sen historiaan ja kehittymiseen sekä valokuvauksen teknologiaan ja termistöön. Ruokavalokuvausta käsittelen sen erityispiirteiden kautta. Tutkimuksen perusteella suunnittelen ja toteutan yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kolmannen vuoden opiskelijoiden kanssa ravintola Mylläreissä tehtävän Argentiina-teemaviikon annosten valokuvaamisen teematapahtuman markkinointimateriaaleja varten. Tutkimusmetodina käytän tutkimuksessani tapaustutkimusta.
Opinnäytetyössäni käsittelen ruokavalokuvausta kahdelta kantilta: keittiön näkökulmasta annossuunnittelun saralla ja valokuvauksen teknisen toteutuksen kautta. Työssäni käyn läpi ruoan ja gastronomian historiaa sekä ravintola-annosten kehittymistä antiikista nykypäivään. Lisäksi tutkin värioppia, ruoka-annosten asettelua ja koristelua. Valokuvaukseen perehdyn tutustuen sen historiaan ja kehittymiseen sekä valokuvauksen teknologiaan ja termistöön. Ruokavalokuvausta käsittelen sen erityispiirteiden kautta. Tutkimuksen perusteella suunnittelen ja toteutan yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kolmannen vuoden opiskelijoiden kanssa ravintola Mylläreissä tehtävän Argentiina-teemaviikon annosten valokuvaamisen teematapahtuman markkinointimateriaaleja varten. Tutkimusmetodina käytän tutkimuksessani tapaustutkimusta.