Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Suklaatryffelin säilyvyys

Panu, Taru (2019)

 
Avaa tiedosto
TaruPanu_Suklaatryffelin_säilyvyys.pdf (560.6Kt)
Lataukset: 


Panu, Taru
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201905057660
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää suklaatryffeleiden mikrobiologista laatua, sekä tuotteiden säilyvyysaikaa.
Näytteitä tutkittiin laboratoriossa joulukuussa 2017 sekä tammi-helmikuussa 2018. Tutkittavaksi valittiin yhteensä 16 eri tryffelimakua, jotka oli valmistettu eri aikoihin. Näytteistä analysoitiin vesiaktiivisuus, kosteuspitoisuus, sekä yleisimpiä pilaaja-mikrobeja, jotka kyseisissä tuotteissa saattaisivat esiintyä.
Mikrobiologiselta arvoltaan kaikista tryffeleistä otetut näytteet olivat hyviä, eivätkä ylittäneet suuntaa antavia raja-arvoja. Kymmenessä tryffelinäytteessä esiintyi me-sofiilisiä, aerobisia bakteereita, mutta niiden esiintyminen oli vähäistä, eikä jatko-toimenpiteisiin ole tarvetta ryhtyä.
Tutkimuksien avulla pystyttiin todentamaan yrityksen asettama kymmenenviikon säilyvyysajan olevan realistinen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste