Asiakaskokemus TAKKin uudistetun Juvenes Ravintola Nastan ravintolasalissa
Jouttunpää, Riikka; Poutiainen, Satu (2019)
Jouttunpää, Riikka
Poutiainen, Satu
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201905159901
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201905159901
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä tutkittiin Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) tiloissa toimivan Juvenes Ravintola Nastan asiakkaiden asiakaskokemusta uudistetussa ravintolasalissa. Tarve nousi esille TAKKin näkökulmasta, jotta saataisiin tietoa, kuinka asiakkaat kokivat uudistetun ravintolasalin toimivuuden remontin jälkeen. Tutkimuksessa ei tutkittu Juveneksen palvelun laatua eikä ruokatuotetta, vaan tutkimus keskittyi remontin jälkeisiin muutoksiin ja kokevatko asiakkaat uudistukset toimiviksi. Tämän työn tarkoituksena oli parantaa Ravintola Nastan asia-kaskokemusta ravintolasalissa ja saada tietoa Juvenes Ravintola Ratamon tulevaan remonttiin.
Tämän opinnäytetyön tutkimusmenetelminä käytettiin avoimia haastatteluja ja asiakaskyselyä. Asiakaskyselyyn vastasi TAKKin henkilöstö ja opiskelijat, avoimet haastattelut toteutettiin TAKKin hallintojohtajalle, Juvenes Nastan ravintolapäällikölle ja ulkopuolisille henkilöille. Asiakaskysely toteutettiin sekä sähköisesti että kirjallisesti. Näillä tutkimusmenetelmillä saatiin tietoa, missä ja miten asiakkaan kokemusta voi parantaa uudistetussa Ravintola Nastassa. Asia-kaskokemukseen saatiin toteutettavia kehityskohteita, jotka voi toteuttaa käytännössä ravintola-salissa.
Opinnäytetyön keskeiset teoriat olivat palvelumuotoilu, asiakaskokemus ja palveluympäristön merkitys asiakaskokemuksessa. Palvelumuotoilun teorian asiakkaan palvelupolku ja kosketus-pisteet otettiin huomioon asiakaskyselyssä.
Tutkimustuloksen perusteella voidaan todeta, että Ravintola Nastan ravintolasalissa on asiakas-kyselyn mukaan kohtia, jotka tarvitsevat konkreettisia muutoksia. Osa kehityskohteista on heti toteutettavissa, ilman suuria lisäkustannuksia. Nämä toteutettavissa olevat kehityskohteet paran-tavat asiakkaan kokemusta ravintolasalissa. Tutkimus tuloksia hyödynnetään myös Ravintola Ratamon remonttiin.
Tämän opinnäytetyön tutkimusmenetelminä käytettiin avoimia haastatteluja ja asiakaskyselyä. Asiakaskyselyyn vastasi TAKKin henkilöstö ja opiskelijat, avoimet haastattelut toteutettiin TAKKin hallintojohtajalle, Juvenes Nastan ravintolapäällikölle ja ulkopuolisille henkilöille. Asiakaskysely toteutettiin sekä sähköisesti että kirjallisesti. Näillä tutkimusmenetelmillä saatiin tietoa, missä ja miten asiakkaan kokemusta voi parantaa uudistetussa Ravintola Nastassa. Asia-kaskokemukseen saatiin toteutettavia kehityskohteita, jotka voi toteuttaa käytännössä ravintola-salissa.
Opinnäytetyön keskeiset teoriat olivat palvelumuotoilu, asiakaskokemus ja palveluympäristön merkitys asiakaskokemuksessa. Palvelumuotoilun teorian asiakkaan palvelupolku ja kosketus-pisteet otettiin huomioon asiakaskyselyssä.
Tutkimustuloksen perusteella voidaan todeta, että Ravintola Nastan ravintolasalissa on asiakas-kyselyn mukaan kohtia, jotka tarvitsevat konkreettisia muutoksia. Osa kehityskohteista on heti toteutettavissa, ilman suuria lisäkustannuksia. Nämä toteutettavissa olevat kehityskohteet paran-tavat asiakkaan kokemusta ravintolasalissa. Tutkimus tuloksia hyödynnetään myös Ravintola Ratamon remonttiin.