Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Perehdyttämisen kehittäminen Panimoravintola Plevnassa

Lepistö, Elina (2019)

 
Avaa tiedosto
Lepisto_Elina.pdf (533.8Kt)
Lataukset: 


Lepistö, Elina
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052311597
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö oli toimeksianto Panimoravintola Plevnalta. Työssä tutkittiin, millaisilla toimilla kohdeyrityksen perehdyttämiskäytäntöä voidaan parantaa ja millainen on hyvä uudelle työntekijälle annettava perehdytysmateriaali. Tutkimus rajattiin koskemaan ravintolan salin puolen uusia työntekijöitä. Työn tavoitteena oli kehittää Panimoravintola Plevnan perehdyttämiskäytänteitä paremmiksi ja helpottaa uuden työntekijän sopeutumista yritykseen.

Opinnäytetyön tarkoituksena oli laadullisen tutkimuksen avulla löytää yritykselle uusia perehdyttämiskäytäntöjä ja laatia tutkimustulosten pohjalta uutta perehdytysmateriaalia. Laadullinen tutkimusmenetelmä soveltui työntekijöiden näkemysten ja kokemusten tutkimiseen. Tutkimusaineisto kerättiin uusimmille ravintolan salin puolen työntekijöille toteutetuilla teemahaastatteluilla. Haastattelun teemat ja kysymykset perustuivat työn teoriaviitekehykseen, jossa perehdyttämiseen tutustuttiin käsitteenä. Tutkimustuloksia analysoitiin teorialähtöisellä sisällönanalyysilla.

Tutkimus osoitti, että yrityksellä on hyviä perehdyttämisen käytänteitä, mutta niitä ei läheskään aina noudateta. Panostamalla perehdytykseen käytettyyn aikaan ja perehdytyksen tasalaatuisuuteen sekä noudattamalla olemassa olevia hyviä käytänteitä yritys voi parantaa perehdytyksen laatua merkittävästi ja auttaa uusia työntekijöitä sopeutumaan helpommin.

Tutkimuksen ja teorian pohjalta laadittiin Perehdyttäjän muistilista ja Tervetuloa Plevnaan! -opas yrityksen uusiksi perehdytysmateriaaleiksi. Materiaalien tarkoituksena on helpottaa perehdyttäjän työtä ja auttaa perehdyttämiseen liittyvien asioiden muistamisessa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste