Liiketoimintasuunnitelma blues-musiikkibaarille
Hampaala, Oona (2019)
Hampaala, Oona
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052511909
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052511909
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni keskittyy liiketoimintasuunnitelman tekemiseen ja sen pohjustamiseen. Työ on vuosia kypsyneen idean tuotos, liikeidea, jonka toivon vielä saattavani toimivaksi yritykseksi asti. Olen pyrkinyt käyttämään laajasti erilaisia lähteitä, joiden ajantasaisuus oli minulle ensisijaisen tärkeää. Tämän takia työssä on käytetty paljon verkkolähteitä.
Opinnäytetyö tutkii yrityksen perustamiseen liittyviä seikkoja. Työ perehtyy ensin yrittäjäksi ryhtymiseen ja tutkii niin yritysmuotoja kuin rahoitusmahdollisuuksiakin. Perinpohjaisen tutkimisen kautta olen löytänyt yritykselleni sopivimman yritysmuodon. Yrityksen toiminta tulee olemaan luvanvaraista, koska kyseessä on anniskeluravintola. Jotta lupien tärkeys ja vaikutus ei unohtuisi, perehdytään opinnäytetyössä niihinkin. Anniskeluravintolan tulee olla tietoinen esimerkiksi anniskeluajan ja –alueen luomista rajoitteista. Myös musiikin soittamiseen liittyviin lupiin perehdytään.
Opinnäytetyö esittelee kaksi erilaista liiketoimintasuunnitelmamallia sekä niiden apuna hyödynnettäviä työkaluja. Erilaisiin liiketoimintasuunnitelmiin tutustuminen auttoi löytämään sopivan rakenteen omalle suunnitelmalleni.
Erittäin tärkeä ja suuri osa työtä on blues-musiikkiin tutustuminen, sillä musiikki on yrityksen liikeidean keskus. Tämän takia bluesiin ja sen historiaan perehdytään laajasti. Myös yrityksen identiteettiin tutustutaan ja esimerkiksi nimeämisprosessia avataan opinnäytetyössä. Laajemmin yritys ja sen liikeidea esitellään liitteenä löytyvässä liiketoimintasuunnitelmassa, joka on koko opinnäytetyön tavoite.
Opinnäytetyö tutkii yrityksen perustamiseen liittyviä seikkoja. Työ perehtyy ensin yrittäjäksi ryhtymiseen ja tutkii niin yritysmuotoja kuin rahoitusmahdollisuuksiakin. Perinpohjaisen tutkimisen kautta olen löytänyt yritykselleni sopivimman yritysmuodon. Yrityksen toiminta tulee olemaan luvanvaraista, koska kyseessä on anniskeluravintola. Jotta lupien tärkeys ja vaikutus ei unohtuisi, perehdytään opinnäytetyössä niihinkin. Anniskeluravintolan tulee olla tietoinen esimerkiksi anniskeluajan ja –alueen luomista rajoitteista. Myös musiikin soittamiseen liittyviin lupiin perehdytään.
Opinnäytetyö esittelee kaksi erilaista liiketoimintasuunnitelmamallia sekä niiden apuna hyödynnettäviä työkaluja. Erilaisiin liiketoimintasuunnitelmiin tutustuminen auttoi löytämään sopivan rakenteen omalle suunnitelmalleni.
Erittäin tärkeä ja suuri osa työtä on blues-musiikkiin tutustuminen, sillä musiikki on yrityksen liikeidean keskus. Tämän takia bluesiin ja sen historiaan perehdytään laajasti. Myös yrityksen identiteettiin tutustutaan ja esimerkiksi nimeämisprosessia avataan opinnäytetyössä. Laajemmin yritys ja sen liikeidea esitellään liitteenä löytyvässä liiketoimintasuunnitelmassa, joka on koko opinnäytetyön tavoite.