Tapahtuman järjestäminen
Kosonen, Markku (2019)
Kosonen, Markku
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052511897
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052511897
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena on tapahtuman järjestäminen. Työn tarkoituksena on järjestää elämyksellinen tapahtuma sekä nostattaa Tampereen ammattikorkeakoulun restonomi opiskelijoiden sekä Catering Studion brändiä. Tapahtuman järjestämistä käsitellään opinnäytetyössä tapaustutkimuksen muodossa. Opinnäytetyössä sekä tapahtumassa on käytetty teoreettisina viitekehyksinä LEO:n eli Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskuksen luomaa elämyskolmiomallia sekä projektin elinkaari -mallia.
Opinnäytetyö käsittelee teoreettisesti tapahtuman järjestämisen eri osa-alueet. Tapahtuman järjestämisen osa-alueita työssä on asiakassegmentointi, laki- ja lupa-asiat, tapahtumapaikan valinta, myynti ja markkinointi sekä tapahtuman tavoitteellisuus ja syyt sen järjestämiseen. Opinnäytetyöhön liittyen järjestettiin tapahtuma Tampereen ammattikorkeakoulun Catering Studiolla, jonka järjestämisen tukena toimii tapahtumajärjestämisen teoria sekä elämyskolmiomalli. Tapahtuma järjestettiin kertaluontoisena illallistapahtumana 20 asiakkaalle. Illallisella asiakkaille oli tarjolla kolmen ruokalajin menu ja mahdollisuus ostaa siihen myös viinipaketti tai muita alkoholillisia tai alkoholittomia juomia.
Tapahtuma järjestettiin onnistuneesti. Tapahtuma saavutti sille asetetut tavoitteet sekä vastasi asetettuun tutkimuskysymykseen, kuinka järjestää elämyksellinen tapahtuma. Tapahtumassa elämyksellisyyden näkökulmasta saavutettiin kaikki elämyskolmion elementit sekä tasot. Tapahtuma saavutti sille asetetun tavoitekateprosentin 50%. Lopulta tapahtuma saavutti 50,07% kateprosentin.
Opinnäytetyö käsittelee teoreettisesti tapahtuman järjestämisen eri osa-alueet. Tapahtuman järjestämisen osa-alueita työssä on asiakassegmentointi, laki- ja lupa-asiat, tapahtumapaikan valinta, myynti ja markkinointi sekä tapahtuman tavoitteellisuus ja syyt sen järjestämiseen. Opinnäytetyöhön liittyen järjestettiin tapahtuma Tampereen ammattikorkeakoulun Catering Studiolla, jonka järjestämisen tukena toimii tapahtumajärjestämisen teoria sekä elämyskolmiomalli. Tapahtuma järjestettiin kertaluontoisena illallistapahtumana 20 asiakkaalle. Illallisella asiakkaille oli tarjolla kolmen ruokalajin menu ja mahdollisuus ostaa siihen myös viinipaketti tai muita alkoholillisia tai alkoholittomia juomia.
Tapahtuma järjestettiin onnistuneesti. Tapahtuma saavutti sille asetetut tavoitteet sekä vastasi asetettuun tutkimuskysymykseen, kuinka järjestää elämyksellinen tapahtuma. Tapahtumassa elämyksellisyyden näkökulmasta saavutettiin kaikki elämyskolmion elementit sekä tasot. Tapahtuma saavutti sille asetetun tavoitekateprosentin 50%. Lopulta tapahtuma saavutti 50,07% kateprosentin.