Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Henkilöstön osaamisen nykytilan kartoitus

Corell, Sari (2019)

 
Avaa tiedosto
Corell_Sari.pdf (2.304Mt)
Lataukset: 


Corell, Sari
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052511906
Tiivistelmä
Tämä tutkimustyö on tehty toimeksiantona Ylöjärven kaupungin ruokapalveluille, ja tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa henkilöstön osaamisen nykytilannetta. Tutkimuksessa laadittiin osaamiskartoitusta varten kyselylomake, jolla kartoitus suoritettiin. Esimiehille lähetettiin lisäksi sähköpostilla haastattelulomake, jossa tiedusteltiin tulevaisuuden osaamistarpeita. Tutkimuksen tavoitteena oli myös selventää osaamisen jakautuminen eri työyksiköiden välillä. Tutkimus toteutettiin sekä kvantitatiivisena että kvalitatiivisena tutkimusmenetelmänä.

Tutkimuksen teoreettisen viitekehyksen keskeisimpiä käsitteitä ovat osaaminen, osaamisen johtaminen, osaamisen kehittäminen ja osaamiskartoitus. Teoria on koostettu kirjallisista ja sähköisistä aineistoista. Osaamiskartoituksen teoreettisena pohjana on käytetty Hätösen Osaamiskartoituksesta kehittämiseen -teosta. Osaamiskartoitus lähetettiin 65 henkilölle, joista 47 vastasi kyselyyn, vastausprosentiksi muotoutui 72 %.

Tutkimuksen tulokset on kuvattu erilaisin grafiikoin ja tutkimuksen tuottamien tulosten perusteella osaamiskartoitusta pidettiin ajankohtaisena ja tärkeänä. Osaamiskartoituksen tuloksena henkilöstön osaaminen on hyvin monipuolista, ammattitaitoista ja kehittämisen osa-alueitakin löytyi. Pääosin osaamista osataan hyödyntää ruokapalveluiden eri tehtäväalueilla. Tutkimuksessa ilmeni osaamisen jakautumisessa eri työyksiköiden välillä eroja, joihin johtopäätökset ja pohdinta -osiossa on annettu erilaisia kehittämisideoita. Tutkimuksen tulokset olivat monitahoisia ja verrannollisia teoreettiseen viitekehykseen ja aiemmissa tutkimuksissa saatuihin tuloksiin. Osaamisen kehittämiseen on tuotu ideoita johtopäätökset ja pohdinta -osiossa. Osaamisen kartoittaminen ja osaamisen kehittämistyö aloitetaan toimeksianto organisaatiossa tämän tutkimustyön jälkeen
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste