Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Konditoria-alan tuotekehitys- ja valmennusprojekti

Hietala, Mikko (2010)

 
Avaa tiedosto
Hietala_Mikko.pdf (1.391Mt)
Lataukset: 


Hietala, Mikko
Turun ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010070112585
Tiivistelmä
2011 Lontoon ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuihin tarvittiin suunnitelma kondiittorikilpailijalle, jonka pohjalta kilpailija pystyy valmistautumaan kilpailussa vaadittavien tuotteiden valmistamiseen. Suunnitelmalla ja valmennuksella on suuri merkitys koko kilpailusuorituksen onnistumisessa.
Projektin tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuihin konditoria-alan tuoteperhe, joka tullaan toteuttamaan Lontoon 2011 World Skills kilpailussa. Tuoteperhe tulee sisältämään kaikki kilpailussa mukana olevat kisatuotteet: neljää erilaista konvehtia, leivosta sekä marsipaanieläintä, jäätelöjälkiruoan, täytekakun sekä kondiittorin taitotyönä valmistetun koristetyön.
Koko tuotekehitystyön pohjana käytettiin World Skills 2007 Japanin kilpailuihin kehitettyä tuoteperhettä sekä kilpailun sääntöjen mukaisia tarkkoja ohjeita. Kilpailujen aikana arvostellaan tuotteiden eri ominaisuuksia. Tästä syystä tuotteiden tiettyjen ominaisuuksien on oltava juuri sääntöjen mukaisia, jotta kilpailussa säästytään pisteiden vähennykseltä.
Työn ensimmäinen osa oli luoda työstä projekti. Projektin aikataulu- ja rahoitussuunnitelmien avulla saatiin kehitystyö alkuun. Suurin osa kehitystyöstä tehtiin Turun ammattikorkeakoulussa, Helsingissä Kluuvikadun Fazerilla sekä Tampereen ammattiopistossa. Projektin aikana vierailtiin myös kahdessa eri konditoria-alan sokerityökoulussa sekä konditoria-alan ammattimessuilla, joiden ansiosta kehitystyöhön tarvittavaa aikaa voitiin lyhentää.
Projektin tuloksena toivomme saavamme Suomen kilpailijoille hyvät lähtökohdat tehdä hieno ja tasainen kilpailusuoritus arvostetuissa ammattitaitokilpailuissa sekä työtä tukeville yrityksille näkyvyyttä heidän asiakaskunnalleen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste