Syödään yhdessä -tapahtuman järjestäminen
Sivula, Iida; Suojanen, Noora (2019)
Sivula, Iida
Suojanen, Noora
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052913210
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052913210
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli järjestää Syödään yhdessä –ruokatapahtuma Ravintola Frenckell & Pihassa lauantaina 25.05.2019. Opinnäytetyö tehtiin Pirkanmaan Keittiömestarit ry:n, Tampereen Paistinkääntäjät ry:n ja Juvenes Oy:n toimeksiannosta. Opinnäytetyön tavoitteena oli lisätä toimeksiantajien tunnettuutta sekä eri tahojen välistä yhteistyötä. Toisena tavoitteena oli tehdä tapahtumasta mahdollisimman hyvin sen teemojen, yhteisöllisyyden, vähähiilisyyden sekä lähiruoan mukainen, tyrkyttämättä niitä liikaa.
Opinnäytetyössä käsiteltiin, miten tapahtuma järjestettiin ja miten valitut teemat näkyivät toteutuksessa. Teoriaosuudessa tarkasteltiin tapahtuman kulkua prosessina, markkinointia, budjettia sekä tapahtuman järjestämiseen liittyviä lupa- ja turvallisuusasioita. Opinnäytetyö toteutettiin tapaustutkimuksena ja tutkimusmenetelmänä käytettiin kvantitatiivista asiakaskyselyä ja kvalitatiivista teemahaastattelua toimeksiantajille.
Opinnäytetyön empiirisessä osuudessa oli tarkoitus järjestää sekä lounas- että iltatapahtuma. Lounas oli tarkoitus tarjota Ravintola Frenckell & Pihan sisäpihalla, minne kuka tahansa saisi tulla ilman ennakkovarausta. Iltatapahtuma oli tarkoitus järjestään ennakkovarausten perusteella kolmen ruokalajin illallisena ravintolan sisätiloissa. Iltatilaisuus jouduttiin kuitenkin peruuttamaan, koska ennakkovarauksia tuli niin vähän.
Tapahtuman markkinoinnissa olisi ollut parantamisen varaa. Tosin toukokuinen ajankohta saattoi olla myös huono, koska vappu, äitienpäivä, valmistujaiset, mökkikauden aloitus ja muut tapahtumat saattoivat vaikuttaa asiakkaiden määrään. Opinnäytetyön tekijät ja haastatellut toimeksiantajat olivat yhtä mieltä siitä, että tapahtuman teemat olivat koko prosessin ajan hyvin esillä ja ne näkyivät tapahtumassa hyvin. Opinnäytetyön myötä tekijät oppivat tilastointia sekä annoskorttien laadintaa.
Opinnäytetyössä käsiteltiin, miten tapahtuma järjestettiin ja miten valitut teemat näkyivät toteutuksessa. Teoriaosuudessa tarkasteltiin tapahtuman kulkua prosessina, markkinointia, budjettia sekä tapahtuman järjestämiseen liittyviä lupa- ja turvallisuusasioita. Opinnäytetyö toteutettiin tapaustutkimuksena ja tutkimusmenetelmänä käytettiin kvantitatiivista asiakaskyselyä ja kvalitatiivista teemahaastattelua toimeksiantajille.
Opinnäytetyön empiirisessä osuudessa oli tarkoitus järjestää sekä lounas- että iltatapahtuma. Lounas oli tarkoitus tarjota Ravintola Frenckell & Pihan sisäpihalla, minne kuka tahansa saisi tulla ilman ennakkovarausta. Iltatapahtuma oli tarkoitus järjestään ennakkovarausten perusteella kolmen ruokalajin illallisena ravintolan sisätiloissa. Iltatilaisuus jouduttiin kuitenkin peruuttamaan, koska ennakkovarauksia tuli niin vähän.
Tapahtuman markkinoinnissa olisi ollut parantamisen varaa. Tosin toukokuinen ajankohta saattoi olla myös huono, koska vappu, äitienpäivä, valmistujaiset, mökkikauden aloitus ja muut tapahtumat saattoivat vaikuttaa asiakkaiden määrään. Opinnäytetyön tekijät ja haastatellut toimeksiantajat olivat yhtä mieltä siitä, että tapahtuman teemat olivat koko prosessin ajan hyvin esillä ja ne näkyivät tapahtumassa hyvin. Opinnäytetyön myötä tekijät oppivat tilastointia sekä annoskorttien laadintaa.