Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Työvoiman vuokraus kuntien ruokapalveluissa

Mäkäräinen, Heli; Väisänen, Kaisu (2006)

 
Avaa tiedosto
TMP.objres.265.pdf (220.2Kt)
Lataukset: 


Mäkäräinen, Heli
Väisänen, Kaisu
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2006
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-273
Tiivistelmä
Työn tavoitteena oli kartoittaa Lahden Aterialle työvoiman vuokrauksen käyttöäkuntien ruokapalveluissa sekä työvoiman vuokrausyritysten kiinnostusta ja mahdollisuutta vuokrata työntekijöitä ruokapalveluille. Tutkimuksella pyrittiin saamaan tietoatyövoiman vuokrauksen kustannuksista ja vertaamaan niitä omaan sijaisjärjestelmään. Työssä tarkasteltiin työvoiman vuokrauksen käyttöönoton syitä ja siitä saatuja kokemuksia. Tutkimuksessa käytettiin sekä laadullista että määrällistä menetelmää. Tutkimusmenetelmiksi valittiin teemahaastattelu sekä internet-pohjainen kysely. Haastattelu tehtiin huhtikuussa 2006 viiden eri kunnan ruokapalvelun edustajalle. Kyselytutkimus suunnattiin Lahden työvoiman vuokrausyrityksiin, joissa tarjottiin palvelua ravitsemisalalle. Kysely lähetettiin viiteen yritykseen, joista neljältä saatiin vastaukset. Vastausprosentiksi kyselystä saatiin 80. Tutkimus osoitti, että työvoiman vuokraus on ruokapalveluissa paljon keskusteltu aihe ja sitä on vähitellen alettu käyttää omien sijaisjärjestelmien tilalla uutena työmuotona äkillisiin poissaoloihin ja ruuhkahuippujen tasaamisiin. Kustannukseltaan työvoiman vuokraus on hieman kalliimpi kuin oma sijaisjärjestelmä, mutta sen käytöstä on saatu positiivisia kokemuksia työntekijöiden ja hallinnollisten asioiden näkökulmasta. Lisäksi tutkimuksesta saatiin selville, että osa työvoiman vuokrausyrityksistä vuokraa jo nyt työntekijöitä kunnalliselle puolelle ja muutkin olisivat halukkaita tekemään yhteistyötä kuntien ruokapalveluiden kanssa. Työn tulosten perusteella voidaan todeta, että työvoiman vuokraukseen ollaan tyytyväisiä ja se tulee olemaan lähitulevaisuudessa käytetty työmuoto. Tutkimuksen avulla Lahden Ateria saa tietoa muiden kuntien ruokapalveluiden tilanteesta ja pystyy tekemään ratkaisuja työvoiman vuokrauksen käyttöön otossa.
 
Thepurpose of this thesis was to study the work of temporary employment agencies in public food services in different municipalities for Lahden Ateria. An othermain goal was to study the interest and possibility to rent workforce for food services. Information on the costs of rented labour from temporary employment agencies was collected and compared to the company's own substitute system. Causes for renting workforce and experiences received from it were also investigated. The study was based on qualitative and quantitative methods. The theme interview and the internet based survey were chosen as research methods. Interviews were made on April 2006 for representatives of public food services in five different municipalities. The internet survey was directed to the temporary employment agencies, operating in Lahti. The survey was sent to five companies of which four responded, consequently the response rate was 80%. The research showed that temporary employment agencies' work is a much discussed topic in public food services. Gradually, it has also been used to replace the own substitute system in unexpected absences and to level the peak periods. In addition the research indicated that temporary employment agencies are already renting workforce in the municipal sector and that others would also be willing to cooperate with the public food services. The results of the research showed that public food services are satisfied withtemporary employment agencies work and their services will be used more in the near future. With the help of the research Lahden Ateria has now more information on the situation of public food services in other municipalities and is more capable of making decisions concerning the use of rented workforce.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste