Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kohti turvallista ruokahetkeä: keittiöhygienian opetusmateriaali

Pennanen, Jari (2006)

 
Avaa tiedosto
TMP.objres.131.pdf (1.065Mt)
Lataukset: 


Pennanen, Jari
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2006
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-142
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa Kuuselan koulun yläasteen erityisoppilaiden käyttöön keittiöhygienian opiskelumateriaaliopas, joka antaisi turvallisen pohjan kotitalouden tunneille. Opiskelumateriaalin tavoitteena on vähentää ruokamyrkytysriskiä, joka huonosta keittiö-hygieniasta on seurauksena. Oppaan pohjaksi tehtiin kysely, jossa selvitin toimeksiantajan toiveet opiskelumateriaalille. Kysely tehtiin Kuuselan koulun opettajille ja oppilaiden vanhemmille. Kyselyyn vastasivat kaikki kohderyhmän opettajat ja kaikkien seitsemän oppilaan vanhemmat, joten vastausprosentti oli täysi 100. Vastauksien perusteella valittiin materiaali työhön ja vastausten pohjalta tehtiin Cd-rommuodossa oleva keittiöhygienian opiskelumateriaali. Vastauksista selvisi, että vastaavanlaista opiskelumateriaalia ei ole tarjolla ja sille on tarvetta, koska keittiöhygienia on tärkeä osa kotitalouden opetusta. Vanhempien mukaan lasten keittiö-hygieniasta on muistutettava melkein aina. Kyselystä saatujen tulosten perusteella suunnittelin keittiöhygienian oppimateriaalin Cd-rommuodossa. Työssä korostuu henkilökohtainen keittiö-hygienia, jota kyselyyn vastanneet opettajat pitivät erityisen tärkeänä. Oppimateriaali jakautuu viiteen ryhmään; Käsihygienia, keittiöasu, työtapahygienia, puhtaanapito ja käsien desinfiointi. Työn kuvat onvalittu sen perusteella, mitkä ovat tärkeitä asioita hyvässä keittiöhygieniassa. Opiskelumateriaalissa tuli ottaa huomioon kohderyhmän oppimiskyky, joten työ on tehty selkokielellä ja mahdollisimman yksinkertaiseksi, jotta se palvelee parhaiten kohderyhmää. Opiskelumateriaalin kuvat on kuvattu Kuuselan koululla, ja mallina toimi koulun oppilas. Opiskelumateriaalissa käytettäviä kuvia on esillä myös opinnäytetyössä. Itse opiskelumateriaali on liitteenä Cd-rommuodossa. Keittiöhygieniaoppaan tarkoituksena on parantaa hygieniatasoa niin kotitaloudentunneilla, kuin kotonakin. Opas toimii osana kotitalouden opetusta. Hygienia-asioiden ollessa kunnossa voidaan kotitaloudentunneilla keskittyä olennaiseen.
 
The purpose of this study was to develop the guide material of kitchen's hygiene for student of Kuusela school. This guide material will be used at their lessons of home economics. Guide material's meant is to decrease food poisoning which can be caused by low-quality kitchen hygiene. On the basis of this guide i made questionnaire in which I clarified what my client want in guide material. I made the questionnaire for the teachers of the school and students parents. Everyone who took part in questionnaire answered. I chose material of cd-rom of information I got from questionnaire. Kitchen hygiene is important part of home economics and the questionnaire cleared for me that similar study material doesn't exist yet. According to parents children must always be reminded of cleanliness of kitchen and the teachers also pointed personal hygiene out. I have chosen the photos of the cd-rom on the bases of important things in kitchen hygiene. I had to attend to students learning ability so the work has been made with simplified language. The photos of the hygiene guide have been taken at the school of Kuusela and model is student of their school. The most important photos of guide material are also in my text part of my bachelor's thesis. The study material is enclosed to my work as cd-rom. The main idea of this kitchen hygiene guide is to improve condition of hygiene at the lessons of home economics.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste