Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ammattikeittiöt Suomessa 2015 : vaihtoehtoisia tulevaisuudennäkymiä

Taskinen, Teija (2007-01-28)

 
Avaa tiedosto
jamk_1205742578_0.pdf (845.3Kt)
Lataukset: 


Taskinen, Teija
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2007-01-28
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1205742578-0
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä selvitettiin asiantuntijoiden käsityksiä suomalaisten ammattikeittiöiden tulevaisuudesta vuonna 2015. Työn tavoitteena oli kuvata vaihtoehtoisia tulevaisuuden näkymiä ja herättää niistä keskustelua. Tutkimuksessa käytettiin delfoi-menetelmää, skenaariotyöskentelyä ja asiantuntijahaastatteluja. Delfoi-tutkimuksen asiantuntijapaneelissa oli mukana 47 henkilöä, jotka edustivat erityyppisiä ammattikeittiöistä ja sidosryhmistä. Delfoi-tutkimuksen aikana asiantuntijat ottivat kantaa teemoittain ammattikeittiöiden toimintaan vaikuttaviin tekijöihin. Annettujen vastausten sekä kymmenen asiantuntijahaastattelun pohjalta muodostettiin neljä vaihtoehtoista tulevaisuuden skenaariota, joiden toteutumisen todennäköisyyttä ja toivottavuutta asiantuntijat arvioivat kolmannella kyselykierroksella. Skenaarioista ensimmäisessä menestystä haetaan voimakkaan toimintojen keskittämisen ja ulkoistamisen kautta. Toisessa skenaariossa alan tuottavuutta nostetaan erityisesti teknologian ja prosessien hallitsemisen avulla. Kolmannessa skenaariossa alan toimijat verkostoituvat yli perinteisten rajojen ja asiakkailla on suunnittelussa merkittävä rooli. Laajat ruokavälitteiset epidemiat ja muut ruokatuotannon turvallisuutta vaarantavat tekijät johtavat neljännessä skenaariossa tilanteeseen, jossa ruokapalvelujen toimintaan ei luoteta. Opinnäytetyö tuo uutta tietoa alalle. Skenaarioita voidaan käyttää ammattikeittiöissä pohjana strategiselle työskentelylle, kun mietitään tulevaisuuteen varautumisen keinoja. Tuloksia voidaan käyttää myös alan opetuksessa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste