Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Toimintakäsikirjan laatiminen Muuramen ruokapalveluihin

Souru, Anne (2008-05-05)

 
Avaa tiedosto
jamk_1214478256_3.pdf (624.6Kt)
Lataukset: 


Souru, Anne
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2008-05-05
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1214478256-3
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli laatutyön aloittaminen ja toimintakäsikirjan laatiminen Muuramen ruokapalveluihin. Aihe tuli ajankohtaiseksi, kun ruokapalvelua pyydettiin tutororganisaatioksi keväällä 2005 HaasteeKS-laatuprojektiin, joka oli Keski-Suomen liiton rahoittama ESR-hanke. Hankkeessa hyödynnettiin HaasteeKS-työkirjaa, joka on tarkoitettu ruokapalvelun itsearviointiin ja jatkuvaan kehittämiseen ja joka perustuu Euroopan laatupalkintomallin (EFQM) laatukriteereihin. Muuramen ruokapalveluissa laatutyö aloitettiin pika-arvioinneilla, joissa käytettiin hyväksi hankkeen hyödyntämää HaasteeKS-työkirjan pika-arviointikysymyksiä. Henkilöstön edustajista kootun pika-arviointiryhmän vastausten ja yhteenvetokeskustelujen aineiston pohjalta kirjoitettiin toiminnan kuvaukset sen hetkisestä tilanteesta. Pika-arviointiryhmä suoritti kokeiluna itsearvioinnin yhdestä EFQM-mallin mukaisesta arviointialueesta. Laatuasiat, laatujohtaminen, pika-arvioinnit ja toiminnan arviointi ovat aiheuttaneet paljon keskustelua henkilöstön keskuudessa. Toiminnan kuvaukset on koottu yhteen toimintakäsikirjaksi. Pika-arviointi ryhmän toteuttamassa itsearvioinnissa nousi niin vahvuuksia kuin kehittämiskohteitakin. HaasteeKS-hanke ja toimintakäsikirjan laatiminen ovat antaneet Muuramen ruokapalveluille hyviä keinoja itsearviointiin parantamiskohteiden löytämiseksi ja laatutyön jatkamiseksi. Laadun kehittämisessä on päästy alkuun Muuramen ruokapalveluissa, joten tästä on hyvä jatkaa itsearvioinneilla koko ruokapalvelun henkilöstön keskuudessa. Jatkokehittämisaiheena voisi mainita prosessikuvausten laatimisen Muuramen ruokapalveluihin.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste