Ammattiopiston opetusravintola oppimisympäristönä
Ylönen, Päivi (2007-10-15)
Ylönen, Päivi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2007-10-15
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa
henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1196677232-2
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1196677232-2
Tiivistelmä
Tutkin kehittämishankkeessani Pieksämäen ammattiopiston opetusravintolaa ravintolakokkiopiskelijoiden oppimisympäristönä. Kehittämishankkeeni koostuu kolmesta eri kartoituksesta, jotka koskevat opetusravintolan toimintaa ja sen kehittämistä Pieksämäen ammattiopistossa. Olen tuonut kehittämishankkeessani esiin opiskelijoiden, opettajien ja koulutusjohtajan näkemykset koulutuksen monipuolistumisesta ravintolan perustamisen jälkeen. Tutkimukseni osoitti selvästi, miten paljon opiskelijoiden oppimisympäristö on parantunut ja kehittynyt ravintolan avaamisen jälkeen. Ravintolakokkiopiskelijat ovat aiempaa motivoituneempia opiskeluun ja ovat saaneet enemmän valmiuksia tulevaan työelämään. Opettajien ja koulutusjohtajan mielipiteet olivat hyvin samansuuntaisia opiskelijoiden mielipiteiden kanssa. Olen tuonut kehittämishankkeessani esiin, miten opetusravintolaa on tarkoitus kehittää tulevaisuudessa mm. laajentamalla toiminta koskemaan myös ulkopuolisia asiakkaita. Saadakseni vertailupohjaa kauemmin toimineeseen opetusravintolaan kerron hankkeessani myös Ylä-Savon ammattiopiston opetusravintolan toiminnasta.