Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Erityisruokavaliokoulutus Hirvinummen Palvelukodin henkilöstölle

Rinta-Halkola, Tiina (2007-05-30)

 
Avaa tiedosto
jamk_1183628863_0.pdf (1.221Mt)
Lataukset: 


Rinta-Halkola, Tiina
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2007-05-30
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1183628863-0
Tiivistelmä
Kehittämishankkeeni toimeksiantajana on Hirvinummen Palvelukoti, joka on kehitysvammaisille tai muutoin vammaisille ihmisille tarkoitettu palvelukoti Kurikassa. Kanssani yhteistyötä on tehnyt palvelukodin johtaja Marjut Mäki-Torkko. Hankkeeni yhtenä tavoitteena oli tuottaa opetusmateriaalia erityisruokavalioista palvelukodin henkilöstölle järjestettävään koulutukseen. Itse toimin koulutuksessa ohjaajana. Osallistuin talon toimintakäsikirjan tekoon ruokapalveluiden osalta. Käsikirjasta ilmenee, millä periaatteella suunnittelen talomme ruokalistat vuodenaikojen mukaan. Lisäksi kirjasta selviävät talomme yleisimmät erityisruokavaliot. Jokaisella asukkaalla on oma kansio, johon tein jokaisen erityisruokavalion. Näiden kansioiden avulla henkilökunta voi tutustua asukkaidemme erityisruokavalioihin. Toisena tärkeänä tavoitteena hankkeessa oli lisätä omia pedagogisia valmiuksiani. Suunnittelin tarkkaan opetusmenetelmät, joilla mielestäni saavutan parhaan tuloksen aikuisopiskelijoiden kanssa. Kolmantena tavoitteena oli hankkeen edetessä syventää omaa ammatillista tietoa sekä erityisruokavalioista että opetustilanteen suunnittelusta ja ohjaamisesta. Erityisruokavaliokoulutusta suunnitellessa oivalsin, kuinka merkittävää osaa ruoka näyttelee kehitysvammaisenkin ihmisen elämässä. Kun hän saa itselleen sopivaa ruokaa, niin hän nauttii ruokailusta ja on tyytyväinen. Mikäli hän jostakin syystä saa itselleen sopimattoman ruuan, niin ruoka ei maistu ja ruokailun jälkeen alkavat mahdollisesti mahakivut tai allergiset oireet. Mikäli kyseessä on henkilö, joka ei itse osaa kertoa, mistä on kipeä, niin henkilöstö yrittää arvailla. Henkilöstön salapoliisityön ansiosta joskus selviää syylliseksi väärä ruoka. Uskon, että henkilöstö ymmärtää oikean ravinnon merkityksen käytyään järjestämässäni koulutuksessa. Olen suunnitellut jatkavani erityisruokavalio ja terveellinen ruoka kurssilla asukkaiden kanssa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste