Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Avoin kotitalousopetus Kuopion kansalaisopistossa

Maukonen, Merja (2008-05-10)

 
Avaa tiedosto
jamk_1218714431_1.pdf (454.6Kt)
Lataukset: 


Maukonen, Merja
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2008-05-10
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1218714431-1
Tiivistelmä
Kehittämishankkeeni on osa vuonna 2007 alkanutta Kuopion kansalaisopiston laajamittaista opetussuunnitelmatyötä, jossa laadittiin uudet opetussuunnitelman perusteet. Tavoitteenani oli kehittää ja määritellä Kuopion kansalaisopiston avoimen kotitalousopetuksen opetuksellisia sisältöjä ja opetuskäytänteitä. Kehittämishankkeen tuloksena syntyi avoimen kotitalousopetuksen suunnitelma. Se perustuu kotitaloustieteen sekä kotitalousopetuksen suunnitelmien pohjalta konstruoimaani käsitykseen niistä avoimen kotitalousopetuksen tavoitteista ja sisällöistä, jotka soveltuvat toteutettavaksi vapaan sivistystyön kontekstissa. Uusi opetuksen suunnitelma perustuu kotitalousohjaajien ja -opettajan kollektiiviseen näkemykseen sekä omaan henkilökohtaiseen käytännön havainnointiin avoimen kotitalousopetuksen toiminnasta Määrittelen avoimen kotitalousopetuksen siten, että se on oppijan henkilökohtaisten tavoitteiden mukaista opetusta, joka tarjoaa oppijoille mahdollisuuden valmistaa kotiruokaa ja leivonnaisia kotona nautittavaksi. Käytännön ruoanvalmistustaitojen lisäksi oppijoilla on mahdollisuus kehittää itseään ja oppia hyvän ravitsemuksen, elintarviketuntemuksen, -hygienian ja taitavan kuluttajan taitoja kestävänkehityksen sekä elinikäisen oppimisen periaatteiden mukaisesti.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste