Ravintolakokkien ruoanvalmistuksen oppimisen seurantataulukko hotelli- ja ravintola-alan peruskoulutukseen
Tervonen, Timo (2007-11-30)
Tervonen, Timo
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2007-11-30
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa
henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1197286339-0
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1197286339-0
Tiivistelmä
Seurantataulukon tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden henkilökohtaisen oppimisen ja opettajien opettamisen selkeyttä hotelli- ja ravintola-alan peruskoulutuksessa. Taulukon avulla pyritään saamaan kaikki opiskelijat tasa-arvoiseen asemaan ravintolakokin opinnoissa niin, että sekä opiskelija että opettaja tietävät opiskelijan vahvuudet ja mihin on vielä panostettava opinnoissa. Taulukko antaa sekä opiskelijalle että opettajalle selkeän kuvan opintojen etenemisestä koko opiskelun ajan. Se mahdollistaa samalla optimaalisen siirtovaikutuksen. Opiskelija pystyy taulukon avulla kartoittamaan opintojensa etenemistä näyttöjen lähestyessä ja mahdollisesti parantamaan puutteellista osaamistaan. Opettaja tai työpaikkaohjaaja pystyy näyttöjen lähestyessä ohjaamaan oppilasta tarvittavien taitojen edellyttämään suuntaan. Taulukossa opiskelija itsearvioi omia yksittäisiä suorituksiaan asteikolla: HY= hylätty, T= tyydyttävä, H= hyvä ja K= kiitettävä. Kokonaisista osioista opettaja antaa arvioinnin ja vahvistaa sen koulun leimalla. Arvioinnin tarkoituksena on antaa opiskelijalle tietoa, missä asioissa on vielä kehittämisen varaa. Seurantataulukkoa käytetään opetuskeittiöissä, opetusravintolassa ja työharjoittelupaikoilla, jotta opiskelija saavuttaa käytännön opiskelusta parhaan mahdollisen hyödyn tulevaa työpaikkaa silmällä pitäen.