Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ruoan turvallisuus Suomessa ja Yhdysvalloissa : Tutkimus nuorten aikuisten asenteista ja mielipiteistä ruoan turvallisuudesta

Varjos, Aino (2019)

 
Avaa tiedosto
Varjos_Aino.pdf (1.040Mt)
Lataukset: 


Varjos, Aino
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019060615289
Tiivistelmä
Ruoan turvallisuus ja laatu kiinnostavat yhä useampaa kuluttajaa. Kuluttajat haluavat tietää, mistä ruoka tulee ja onko se turvallista ja puhdasta.

Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, miten ruoan turvallisuutta valvontaan Suomessa ja Yhdysvalloissa ja miten nämä käytännöt eroavat toisistaan. Tavoitteena oli selvittää kyselytutkimuksen avulla, miten 19-29-vuotiaat nuoret suhtautuvat oman maansa ruoan turvallisuuteen ja millaisia huolenaiheita ruoanturvallisuudesta nousee esille.
Tutkimusmenetelmänä käytettiin kvantitatiivista eli määrällistä tutkimusmenetelmää. Tutkimus toteutettiin verkkokyselynä ja kysely suunnattiin suomalaisille ja yhdysvaltalaisille ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa opiskeleville nuorille aikuisille. Tutkimukseen vastasi 124 suomalaista ja 38 yhdysvaltalaista. Tutkimuksessa selvitettiin vastaajien huolenaiheita ruoanturvallisuudesta sekä omia toimintatapoja ja asenteita elintarviketurvallisuudesta.

Suomalaisilla on tutkimuksen perusteella suurempi luottamus oman kotimaansa ruoan turvallisuuteen kuin yhdysvaltalaisilla. Suomalaiset olivat myös enemmän huolissaan ja kiinnostuneita ruoan alkuperämaasta kuin yhdysvaltalaiset. Suomalaisia huoletti yhdysvaltalaisia enemmän myös ruoassa olevat antibiootit ja hormonit. Yhdysvaltalaisia huoletti suomalaisia enemmän ruokamyrkytyksen saaminen, kotimaisessa lihassa olevat taudinaiheuttajat ja elintarvikkeiden käsittely ravintoloissa.

Omat toimintatavat jakautuivat molempien maiden kesken tasaisemmin kuin ruoan turvallisuuteen liittyvät mielipiteet, ja elintarviketurvallisuus otettiin huomioon suomalaisten ja yhdysvaltalaisten kesken melko samanlaisin keinoin.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste