Haku
Viitteet 1-10 / 19
Markkinaselvitys luomujäätelön valmistamisesta lypsykarjatilan sivuelinkeinona: Somemarkkinoinnin hyödyntäminen
(2019)
Opinnäytetyön toimeksiantajana oli maatila, joka kehitteli lypsykarjatalouden ohella erikoistumista maidon jatkojalostamiseen luomujäätelöksi. Työn tavoitteena oli selvittää, löytyykö luomujäätelölle markkinoita ravintola- ...
Maitotilan johtaminen ja varastokirjanpidon kehittäminen
(2019)
Suomessa maatilojen määrä vähenee koko ajan. Tuotannon määrä pysyy kuitenkin saman suuruisena johtuen tilakokojen kasvamisesta. Tilakokojen kasvamisen myötä myös henkilöstömäärä maatilayrityksissä kasvaa. Tämä taas ...
TuPoNa- ja TuIsNa-hankkeiden pienryhmätoiminnan vaikuttavuus ja pienryhmätoiminnan kehittäminen
(2019)
TuPoNa ja TuIsNa-hankkeet ovat olleet lihantuotannon kehittämishankkeita, joiden yhtenä osa-alueena on ollut nautakarjayrittäjien pienryhmäkoulutus. Pienryhmäkoulutuksella on pyritty muun muassa lisäämään yrittäjien osaamista ...
Luomusertifiointi yksityismetsänomistajan näkökulmasta
(2019)
Luomukeruutuotteiden kysyntä on kasvussa sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla. Suomella olisi valtava potentiaali vastata luomukeruutuotteiden kysyntään, koska metsistämme voitaisiin sertifioida luomuun jopa ...
Teknologia apuna luonnonmukaisen tuotannon kirjaamisvaatimuksissa
(2019)
Luonnonmukaisen tuotannon osuus lisääntyy vuosittain suomalaisessa maataloustuotannossa. Luonnonmukaiseen maatalouteen liittyy erityisesti tavanomaista tuotantoa tarkempi valvonta ja kirjanpito. Kirjanpidollisten vaatimusten ...
Oulun seurakuntayhtymän ympäristöohjelma : Ympäristökatselmus 2018 - 2019 ja ympäristöohjelma 2019 - 2023
(2019)
Ympäristöjärjestelmä on yksi organisaation tärkeimmistä johtamistyökaluista. Ympäristöjärjestelmiä ja -sertifikaatteja on saatavilla lukuisia erilaisia ja niissä on toimialakohtaisia eroja. Kaikille on kuitenkin yhteistä ...
Puutuoteteollisuuden sivuvirrat : Sivuvirtojen käytön nykytilanne ja mahdollisuudet Pohjois-Pohjanmaalla
(2019)
Tässä opinnäytetyössä kerrotaan puutuoteteollisuuden sivuvirroista ja niiden hyödyntämisestä. Opinnäytetyön tarkoituksena oli tuoda esiin puutuoteteollisuuden puupohjaisten sivuvirtojen käytön tämän hetkinen tilanne ...
Likis-lähiruokatapahtuman kehittäminen
(2019)
Likis-lähiruokatapahtuma järjestettiin Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Kotkantien kampuksella ensimmäistä kertaa syksyllä 2017. Tapahtumasta haluttiin kerätä ja koostaa palaute kävijöiden ja tuottajien näkökulmasta. ...
Valkosipulin viljelyopas
(2019)
Valkosipulin viljelyala Suomessa on lisääntynyt viime vuosina hyvin runsaasti. Tämän lisäksi myös valkosipulin viljelijöiden määrä on lisääntynyt. Aloittavalla viljelijällä ei kuitenkaan välttämät-tä ole tarvittavaa ...
Paikallista ruokaa Posiolta : Posiolaisten elintarvikeraaka-aineiden kysyntä- ja tarvekartoitus
(2019)
Tämä opinnäytetyö on osa Veli-Matti Ruotsalaisen johtamaa Posion kunnan alustavaa kehityshanketta, jonka tavoitteena on saattaa posiolaiset elintarvikeraaka-aineet markkinoille. Toimeksiantona tehtiin kysely, jolla ...