Sociala Medier, Appar, Bloggar och Hälsosam Kost: En Scoping Studie
Kuhlefelt, Jannika (2019)
Kuhlefelt, Jannika
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019061116466
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019061116466
Tiivistelmä
Syftet med studien är att utreda ifall sociala medier, appar och bloggar påverkar våra näringsval, samt till vilken utsträckning vi letar efter information om näring på sociala medier. Hälsosam kost och sociala teorier är i central roll. Studiens metodval är sco-ping review, vilket är ändamålsenligt för ett såpass brett och ostuderat område. Totalt 25 artiklar bearbetas och presenteras i studien. Teman som kommer upp är matvanor, hälsobeteende och hälsokommunikation. Resultaten är blandade, både goda och sämre sidor av sociala medier i relation till näringsval kommer upp. Resultaten visar ändå att sociala medier påverkar våra näringsval. Mer forskning inom området behövs, för att vidare förstå hur sociala medier påverkar våra näringsval, samt hur mycket vi letar efter information om näring på sociala medier.