dc.contributor.author | Silvast, Eeva-Riitta | |
dc.date.accessioned | 2010-12-01T15:23:56Z | |
dc.date.available | 2010-12-01T15:23:56Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-2010112916166 | |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/22642 | |
dc.description.abstract | Työssä tarkastellaan kotiateriatoimintaa Punkaharjun terveyskeskuksessa. Työn tavoite oli kehittää kotiateriaprosessia uusien haasteiden edessä. Haastetta toimintaan toivat uudet posliiniset annosastiat, jotka syrjäyttävät kertakäyttöiset rasiat. Työssä tarkastellaan muiden kotiaterioita tuottavien yritysten toimintatapoja ja ammennetaan niistä hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja. Sekä haastattelun että havainnoinnin keinoin kartoitettiin kotiateriaprosessin ongelmia ja pyrittiin löytämään kehityskohteita. Parhaimmat käytännöt siirrettiin kehittämistoimenpiteinä Punkaharjun toimintamalliin.
Työ oli asiakaslähtöinen kehittämistyö. Toimeksiantajana työssä olivat palveluntuottaja Sodexo ja Itä-Savon Sairaanhoitopiiri eli tilaaja. Tilaajan kannalta työn tavoitteet olivat asiakaslähtöisiä, palvelunlaadun kehittämistä ja palveluntuottajan kannalta tarkoitus oli kehittää prosessikaavio, josta olisi hyötyä jatkossa yritykselle itselleen.
Tutkimustuloksien avulla saatuja hyviä toimintatapoja ja käytäntöjä muokattiin Punkaharjulle sopiviksi. Kehittämistoimenpiteiksi muodostuivat pienet asiat, joiden käyttöönotto auttoi keittiötoimintojen uudelleen organisoimisessa ja jotka tuottavat asiakkaalle laadukkaampaa palvelua. Tutkimustuloksien myötä oli myös hyvä tilaisuus tarkastella tilaajan ja tuottajan välisiä tilaus- ja toimituskäytäntöjä sekä tarkastella kuljetusjärjestelyjen järkevyyttä.
Työstä tuli olemaan eniten hyötyä palveluntuottajalle itselleen, koska tärkein tehtävä oli kehittää juuri Punkaharjun omaa toimintaa. | fi |
dc.description.abstract | The purpose of this thesis was to develop the home meal catering process at Punkaharju Health Centre. The aim was to develop the process in the face of new challenges when the previously used disposable boxes were replaced by porcelain dishware. The thesis also looks at other companies’ home meal processes and in that way made it possible to collect good industry practises about those processes. Interviews and observations of the problems and courses of action in the companies were used in the development process. The best practices were chosen to be used to develop Punkaharju´s catering services.
The thesis was a customer oriented development task for use in their catering services. The thesis was commissioned by the service provider Sodexo and East-Savo Hospital District. From the subscriber’s point of view the development targets were improved customer relations, service quality development and development of a schematic diagram of the catering process, which can be used by the company in the future.
The results obtained provide information about good policies and practices in home meal catering to get the best end product, which can then be put into practice in Punkaharju. The development issues were small things that helped in the re-organization of kitchen operations and production of higher quality customer service. The results also brought up new issues that should be discussed with the partner organisation.
The work was primarily beneficial to the provider itself, because the purpose was mainly to develop their own production. | en |
dc.language.iso | fin | |
dc.publisher | Mikkelin ammattikorkeakoulu | |
dc.rights | All rights reserved | |
dc.title | Kotiateriaprosessin kehittäminen Punkaharjun terveyskeskuksessa | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/2099 | |
dc.organization | Mikkelin ammattikorkeakoulu | |
dc.subject.ysa | palvelut | |
dc.subject.ysa | ateriapalvelut | |
dc.subject.ysa | prosessit | |
dc.subject.ysa | kehittäminen | |
dc.subject.ysa | kuljetukset | |
dc.subject.ysa | joukkoruokailu | |
dc.subject.ysa | terveyskeskukset | |
dc.subject.ysa | kotipalvelut | |
dc.subject.ysa | ateriat | |
dc.subject.ysa | pakkaukset | |
dc.subject.ysa | ikääntyneet | |
dc.contributor.organization | Mikkelin ammattikorkeakoulu | |
dc.subject.keyword | ateriapalvelut | |
dc.subject.keyword | prosessit | |
dc.subject.keyword | palvelut | |
dc.subject.keyword | kehittäminen | |
dc.subject.keyword | ikääntyminen | |
dc.subject.degreeprogram | fi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant| | |
dc.subject.discipline | Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma (restonomi) | |