Asiakastyytyväisyystutkimus Kotipadalle
Kalliomäki, Ella (2019)
Kalliomäki, Ella
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019061817320
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019061817320
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia asiakkaiden tyytyväisyyttä Kotipadan toimintaan. Opinnäytetyön ensimmäisenä tavoitteena oli perehtyä palveluun ja palvelun laatuun. Opinnäytetyön toisena tavoitteena oli perehtyä asiakaskokemukseen ja asiakastyytyväisyyteen. Opinnäytetyön kolmantena tavoitteena oli toteuttaa asiakastyytyväisyystutkimus Kotipadan asiakkaille.
Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys käsittelee palvelua, palvelun laatua ja asiakaskokemuksen sekä asiakastyytyväisyyden muodostumista. Palvelu luodaan palvelutilanteessa, ja se tuottaa asiakkaalle arvoa. Asiakkaan odotuksia ja kokemuksia käsitellään asiakkaan näkökulmasta. Yritykselle puolestaan on tärkeää tunnistaa asiakkaan tyytyväisyys ja tyytymättömyys. Asiakastyytyväisyyden ollessa laatua laajempi käsite sitä käsitellään sen muodostumisen kautta, perehtyen myös asiakastyytymättömyyteen ja asiakastyytyväisyyden tutkimiseen. Teoreettinen viitekehys luo pohjan empiiriselle tutkimukselle.
Asiakastyytyväisyystutkimus toteutettiin kvantitatiivisella tutkimusmenetelmällä paperisella kyselylomakkeella. Kysymykset koskivat asiakkaiden taustatietoja, kysymyksiä ympäristöstä, palvelusta ja tuotteista sekä kehitysehdotuksia, terveisiä ja suositteluhalukkuutta. Kyselyyn saatiin kahden viikon aikana 58 vastausta.
Tulosten perusteella asiakkaat ovat tyytyväisiä Kotipadan toimintaan. Tyytyväisimpiä ollaan palveluun, erinomaisena pidetään etenkin henkilökunnan ystävällisyyttä ja kassapalvelun sujuvuutta. Erittäin tyytyväisiä ollaan myös ruoan makuun, riittävyyteen ja tuotteiden hinta-laatusuhteeseen. Asiakkaat ovat tyytyväisiä myös lounasravintolan ympäristöön kuten siisteyteen ja sijaintiin. Tyytymättömimpiä ollaan valikoiman monipuolisuuteen. Jokainen vastaaja suosittelisi Kotipataa ystävilleen.
Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys käsittelee palvelua, palvelun laatua ja asiakaskokemuksen sekä asiakastyytyväisyyden muodostumista. Palvelu luodaan palvelutilanteessa, ja se tuottaa asiakkaalle arvoa. Asiakkaan odotuksia ja kokemuksia käsitellään asiakkaan näkökulmasta. Yritykselle puolestaan on tärkeää tunnistaa asiakkaan tyytyväisyys ja tyytymättömyys. Asiakastyytyväisyyden ollessa laatua laajempi käsite sitä käsitellään sen muodostumisen kautta, perehtyen myös asiakastyytymättömyyteen ja asiakastyytyväisyyden tutkimiseen. Teoreettinen viitekehys luo pohjan empiiriselle tutkimukselle.
Asiakastyytyväisyystutkimus toteutettiin kvantitatiivisella tutkimusmenetelmällä paperisella kyselylomakkeella. Kysymykset koskivat asiakkaiden taustatietoja, kysymyksiä ympäristöstä, palvelusta ja tuotteista sekä kehitysehdotuksia, terveisiä ja suositteluhalukkuutta. Kyselyyn saatiin kahden viikon aikana 58 vastausta.
Tulosten perusteella asiakkaat ovat tyytyväisiä Kotipadan toimintaan. Tyytyväisimpiä ollaan palveluun, erinomaisena pidetään etenkin henkilökunnan ystävällisyyttä ja kassapalvelun sujuvuutta. Erittäin tyytyväisiä ollaan myös ruoan makuun, riittävyyteen ja tuotteiden hinta-laatusuhteeseen. Asiakkaat ovat tyytyväisiä myös lounasravintolan ympäristöön kuten siisteyteen ja sijaintiin. Tyytymättömimpiä ollaan valikoiman monipuolisuuteen. Jokainen vastaaja suosittelisi Kotipataa ystävilleen.
