Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Mielenterveyskuntoutujien ruokailutottumusten ‎kartoitus EMY ry:ssä

Luukkonen, Anni; Isokangas, Anna-Liisa (2010)

Avaa tiedosto
Isokangas_Luukkonen.pdf (288.7Kt)
Lataukset: 


Luukkonen, Anni
Isokangas, Anna-Liisa
Laurea-ammattikorkeakoulu
2010
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010120917685
Tiivistelmä
Opinnäytetyömme tarkoituksena on kartoittaa mielenterveyskuntoutujien näkemyksiä terveellisestä ‎ruoasta, heidän omia ruokailutottumuksiaan ja näkemyksiä talkooruokailusta Espoon ‎mielenterveysyhdistys ry:ssä (EMY ry). EMY ry tekee töitä mielenterveyden edistämiseksi Espoon ‎seudulla. EMY ry on esittänyt Laurea-ammattikorkeakoulun hankefoorumipäivillä tutkimusideansa ‎talkooruokailunsa kehittämisestä. Toteutimme opinnäytetyön osana Työn rajalla- hanketta, joka ‎on osa Laurea-ammattikorkeakoulu Otaniemen Voimaannuttavan työn tutkimis- ja kehittämislin-‎jaa. ‎

EMY ry:n henkilökunta voi hyödyntää saatuja tuloksia talkooruokailun kehittämisessä. ‎Opinnäytetyön tutkimusmenetelmä on laadullinen ja se on toteutettu puolistrukturoituna ‎yksilöhaastatteluna. Tutkimusaineisto kerättiin syksyllä 2010. Tutkimukseen osallistui yhdeksän ‎EMY:n talkooruokailuun osallistuvaa mielelenterveyskuntoutujaa Lilla Karyllin ja Meriemyn ‎toimipisteissä. ‎

Ruokavalio ja fyysinen terveys ovat erottamattomassa yhteydessä mielenterveyteen. Ruokavalion ‎merkitys mielenterveyteen on kuitenkin jäänyt vähemmälle huomiolle. Mielenterveysongelmat ‎ovat myös vahvasti kansanterveydellinen ongelma, joten mielenterveyskuntoutujien ravitsemuksen ‎edistäminen vaikuttaa koko yhteiskunnan toimintaan ja tuottavuuteen.‎

Saamiemme tulosten mukaan mielenterveyskuntoutujat olivat tietoisia terveellisestä ruoasta. Osa ‎haastateltavista kuvasi terveellistä ruokaa yksityiskohtaisemmin ja laajemmin kuin toiset. Omat ‎ruokailutottumukset ja ateriarytmi vaihtelivat haastateltavien kesken. Ruokahalua pitivät kaikki ‎yleisesti hyvänä. EMY:n talkooruokailun järjestelyihin ja ruokaan oltiin yleisesti tyytyväisiä. ‎Talkooruokailu tapahtumana koettiin tärkeäksi. ‎
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste