Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Mikkelin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Mikkelin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Perehdytyskansion laatiminen Ravintola-Kahvila Noidankattilalle

Väyrynen, Tiia (2010)

 
Avaa tiedosto
Vayrynen_Tiia.pdf (365.2Kt)
Lataukset: 


Väyrynen, Tiia
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010121017830
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön aiheena on perehdytyskansion tekeminen yrityksen työntekijöiden perehdyttämisen avuksi ja toimeksianto saatiin Savonrannalla sijaitsevalta Ravintola-Kahvila Noidankattilalta. Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään teemahaastatteluja apuna käyttäen, mikä on perehdyttämisen nykytila toimeksiantajayrityksessä, miten perehdyttäminen vaikuttaa työhyvinvointiin sekä henkilöstön työmotivaatioon ja mitä Ravintola-Kahvila Noidankattilan perehdytyskansion tulee sisältää. Työelämän käydessä sekä henkisesti että fyysisesti yhä raskaammaksi ja haastavammaksi on yritysten selvitettävä, miten työntekijöiden hyvinvointi voidaan huomioida entistä paremmin jo työsuhteen alkuvaiheissa.

Opinnäytetyön kannalta keskeisiä käsitteitä ovat perehdyttäminen, perehdyttämisprosessi, työhyvinvointi ja työnopastus. Työssäni käsittelen perehdyttämisprosessin ja työhyvinvoinnin välisiä yhteyksiä, lähinnä korostaen perehdyttämisen sujuvuuden positiivista vaikutusta työyhteisön motivoituneisuuteen. Myös esimiehen rooli on keskeisessä osassa. Käytännön tutkimus toteutettiin kesällä 2010 teemahaastattelujen muodossa; vastaajina toimi viisi yrityksen työntekijää, joista yksi on yrittäjä itse. Haastatteluissa käsiteltiin vastaajien aiempia perehdyttämiskokemuksia, työhyvinvointia ja perehdyttämisen tilaa ko. yrityksessä, perehdyttämiseen liittyviä käsityksiä ja kokoamani kansion tulevaa sisältöä.

Tuloksista selvisi, että perehdyttäminen on melko vähän tunnettu alue haastateltujen keskuudessa. Käsitteistö oli vierasta, eivätkä he olleet tutustuneet juurikaan perehdytyskansioihin tai nykyaikaisiin perehdytystyökaluihin. Yrityksen tämänhetkisen perehdytystilan todettiin olevan kohtalainen, mutta perehdyttämiseen voisi käyttää enemmän aikaa. Kokoamani perehdytyskansion ja perehdyttämisen tarkistuslistan uskottiin parantavan perehdytyskäytänteitä ja tekevän siitä toimivamman prosessin. Aihealueen epätunnettuudesta huolimatta vastaajilla oli monipuolisia ideoita ja näkemyksiä perehdyttämisen saralta sekä kansiota koskien.

Jatkossa voitaisiin tutkia tekemäni perehdytyskansion ja siihen sisältyvän tarkistuslistan toimimista käytännössä testaamalla niitä uusilla työntekijöillä. Toinen mahdollinen jatkotutkimusaihe voisi olla työhyvinvoinnin tilan läheisempi tarkastelu ko. työyhteisössä, sillä tässä opinnäytetyössä vain sivuttiin aihetta.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste