Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Lähiruoan käyttö suurkeittiöissä – Elintarvikeyritysten näkemyksiä

Helander, Hanna (2011)

Avaa tiedosto
Helander_Hanna.pdf (527.6Kt)
Lataukset: 


Helander, Hanna
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201101191510
Tiivistelmä
Lähiruoan käytön lisääminen suurkeittiöissä vaatii työtä niin keittiöiltä ja niiden hankinnoista vastaavilta tahoilta kuin myös elintarvikeyrityksiltä. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, mitkä ovat elintarvikeyritysten näkökulmasta suurimmat esteet lähiruoan pääsyssä suurkeittiöihin ja miten näitä esille tulleita esteitä voitaisiin poistaa. Tutkimuksen aineisto kerättiin teemahaastatteluilla eteläpohjalaisilta pieniltä ja keskisuurilta elintarvikeyrityksiltä.

Elintarvikeyritysten näkökulmasta lähiruoan käytön esteitä suurkeittiöissä ovat tarjouspyyntöjen laajuus, hankintarenkaiden koko, hinta, tarjouspyynnöissä esitetyt kriteerit, tarjousten tekeminen ja sopimukset. Etenkin tarjouspyyntöjen laajuus, hankintarenkaiden koko ja hinta ovat keskeiset ongelmat. Tarjouspyynnöt ovat laajuudeltaan niin suuria, että pienet yrittäjät eivät tuotevalikoimallaan pysty tarjoamaan pyydettyä tuotejoukkoa. Hankintarenkaan koko puolestaan nousee haasteeksi logistiikkajärjestelyissä. Hinnan yksittäisenä kriteerinä katsottiin vaikuttavan liikaa tarjousten hyväksymiseen.

Elintarvikeyritykset toivoivat tietoa hankintamenettelystä, esimerkiksi lehtijuttuja tai -ilmoituksia sekä henkilökohtaisia yhteydenottoja vaikkapa sähköpostilla. Toivottiin myös yhteistilaisuutta eri toimijoiden kesken. Tarjouspyyntöjen ollessa laajoja kokonaisuuksia, toivottiin niitä jaettavan pienempiin osatarjouspyyntöihin. Lisäksi tarjouspyynnöissä tulisi olla lähiruoan käyttöä edistäviä kriteereitä. Osa yrityksistä koki tarjouspyyntöihin vastaamisen hankalana, joten tarjouksen tekoon toivottiin apua. Esiin nousi myös kehittämishankkeen käynnistäminen ja terminaalitoiminnan aloittaminen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste