Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Mikkelin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Mikkelin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella järjestettävien suurien yleisötilaisuuksien elintarviketurvallisuus : Kehittäminen ja kartoitus kesällä 2010

Ruuskanen, Anne (2011)

 
Avaa tiedosto
n SOTE kuntayhtyman alueella jarjestettavien suurien yleisotilaisuuksien elintarviketurvallisuus.pdf (1.081Mt)
Lataukset: 


Ruuskanen, Anne
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201102152344
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli kartoittaa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella kesän 2010 aikana järjestettyjen suurtapahtumien elintarvikkeiden ulkomyynnin hygieenisiä olosuhteita. Lisäksi työn tarkoituksena oli kehittää ulkomyynnin elintarvikehygieniaa, vähentää ulkomyyntiin liittyviä hygieenisiä riskejä sekä yhtenäistää tarkastuskäytäntöjä.

Pääosin ulkomyyntiä säätelee elintarvikelaki (23/2006) Maa- ja metsätalousministeriön asetus eräiden elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta (28/2009) sekä yleinen elintarvikehygienia-asetus (EY N:o 852/2004). Ulkomyynnin hygieenisiä olosuhteita kartoitettiin näihin lakeihin ja asetuksiin perustuvilla tarkastuksilla. Tarkastushetkellä otettiin myös elintarvikenäytteitä.

Ulkomyyntiin kohdistuvia tarkastuksia tehtiin 19 eri toimijalle ja elintarvikenäytteitä otettiin 22 kappaletta. Epäkohdista aiheutuneita huomautuksia annettiin toimijoille yhteensä 90 kappaletta, joista suurin osa koski omavalvontasuunnitelmaa, hygieniaosaamistodistusta sekä salmonellatodistusta. Mikrobiologiselta laadultaan kaikki elintarvikkeista otetut näytteet olivat hyviä.

Ylä-Savon SOTE:n alueella tapahtuneesta suurtapahtumien aikaisen elintarvikkeiden ulkomyynnin elintarvikehygienian kartoituksesta sekä kehittämisestä on hyötyä ympäristöterveystarkastajille, tapahtumissa ruokaileville, tapahtumien järjestäjille sekä ulkomyyntiä harjoittaville toimijoille. Koska tapahtumien yhteydessä elintarvikkeita myyvät toimijat kiertävät usein monilla eri paikkakunnilla, hygienian kehittämisestä saatu hyöty ulottuu laajalle alueelle.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste