Lounasruokaviikko Ravintola Tallissa saksalaiseen tapaan
Salminen, Juho; Vana, Saara (2011)
Salminen, Juho
Vana, Saara
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201103072885
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201103072885
Tiivistelmä
Opinnäytetyömme tarkoituksena oli saksalaisen teemaviikon suunnittelu, kehittely sekä toteutus yhden viikon ajalle Mikkelin Ammattikorkeakouluyhtymän alaisuudessa toimivaan Ravintola Talliin. Toiminnallinen opinnäytetyömme piti sisällään kaksi osiota: käytännön suunnittelu ja to-teutus sekä kirjallinen raportointi.
Opinnäytetyömme runkona toimi opiskelijoiden ohjaaminen ja esimiestyöskentely. Toimimme viikon aikana esimiesroolissa alempien vuosikurssien restonomiopiskelijoille. Esimiestyöskentelyyn ja erilaisiin johtamistapoihin perehdyimme kirjallisuuden avulla, mitä käytimme hyödyksi teemaviikkomme aikana ohjatessamme opiskelijoita.
Työstäminen alkoi Saksaan liittyvän materiaalin hankkimisella, kirjastoista, Internetistä sekä erilaisista ruoka-alan lehdistä. Kirjallisuuden avulla tutustuimme maan ruokakulttuuriin, jotta olisi helpompi sisäistää asia kokonaisuutena ja koota vaihteleva ruokalista koko viikon ajalle. Teemaviikkomme jälkeen pidimme asiakaspalautekyselyn lisäksi kyselyn myös opiskelijoille, jotka työskentelivät kanssamme viikon aikana.
Olimme pääosin tyytyväisiä teemaviikkomme tuotoksiin, vaikka emme täysin pysyneet kannattavuustavoitteessa. Ruoka oli maukasta ja ravintolasalissa oli saksalainen tunnelma. Saimme enimmäkseen hyvää, mutta myös rakentavaa palautetta asiakkailta, opiskelijoilta sekä Tallin henkilökunnalta.
Opinnäytetyömme runkona toimi opiskelijoiden ohjaaminen ja esimiestyöskentely. Toimimme viikon aikana esimiesroolissa alempien vuosikurssien restonomiopiskelijoille. Esimiestyöskentelyyn ja erilaisiin johtamistapoihin perehdyimme kirjallisuuden avulla, mitä käytimme hyödyksi teemaviikkomme aikana ohjatessamme opiskelijoita.
Työstäminen alkoi Saksaan liittyvän materiaalin hankkimisella, kirjastoista, Internetistä sekä erilaisista ruoka-alan lehdistä. Kirjallisuuden avulla tutustuimme maan ruokakulttuuriin, jotta olisi helpompi sisäistää asia kokonaisuutena ja koota vaihteleva ruokalista koko viikon ajalle. Teemaviikkomme jälkeen pidimme asiakaspalautekyselyn lisäksi kyselyn myös opiskelijoille, jotka työskentelivät kanssamme viikon aikana.
Olimme pääosin tyytyväisiä teemaviikkomme tuotoksiin, vaikka emme täysin pysyneet kannattavuustavoitteessa. Ruoka oli maukasta ja ravintolasalissa oli saksalainen tunnelma. Saimme enimmäkseen hyvää, mutta myös rakentavaa palautetta asiakkailta, opiskelijoilta sekä Tallin henkilökunnalta.