Osaamisen kehittäminen ja työmotivaation ylläpito Food & Events -ketjussa
Mäkinen, Jaana (2019)
Mäkinen, Jaana
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019101619987
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019101619987
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä tutkittiin osaamisen kehittämisen ja työmotivaation ylläpidon tasoa Food & Events -ketjussa. Aihe perustui organisaation liiketoimintastrategiaan, missä osaava, innostunut ja motivoitunut henkilökunta oli nostettu tavoitellummaksi asiaksi organisaatiossa. Tutkimus pohjautui osaamisen kehittämisen ja motivaation teorioihin. Tutkimusmenetelmänä käytettiin kyselytutkimusta, mikä suunnattiin ketjun henkilöstölle. Tutkimustulosten perusteella organisaatiossa nähtiin kehittämistarpeita muun muassa ammattiosaamisen kehittämisessä työpaikalla, kehittymismahdollisuuksien tarjonnassa, palautteen annossa ja kehityskeskustelujen toimivuudessa. Kehittämistyön tarkoituksena oli kehittää työarkeen ja henkilöstökoulutuksiin keinoja, joilla osaamisen kehittämistä ja työmotivaation ylläpitoa voidaan parantaa. Kehittämistarpeiden pohjalta luotiin esimiehiä varten työkalupakki, mitä he voivat käyttää apuna työssään. Työkalupakki ei ole julkinen.