Tuotantomallin muutosprosessi : Linkosuon Kahvila Oy
Bister, Tiia (2019)
Bister, Tiia
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019103120509
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019103120509
Tiivistelmä
Linkosuon Kahvila Oy kehitti uuden vuokapullakonseptin Linkosuon café Ratinaan huhtikuussa 2018. Marraskuussa 2018 vuokapullakonsepti monistettiin kaikkiin Linkosuon Kahvila Oy:n toimipisteisiin. Vuokapullien valmistus aloitettiin kahvilatoimipisteissä marraskuun aikana. Maaliskuussa 2019 Tuotantomallin muutoksessa vuokapullien valmistus oli päätetty siirtää kahvilatoimipisteistä Linkosuon pitokeittiön konditoriaosastolle.
Tämän opinnäytetyön toimeksiantaja oli Linkosuon Kahvila Oy. Opinnäytetyön toimeksianto oli vuokapullan tuotantomallin muutos. Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää uusi vuokapullan tuotantomalli ja viedä se käytäntöön. Muutosprosessin suunnitteluvaiheessa toimeksiannon tarkoitus tarkentui optimaalisen vuokapullan tuotantomallin valintaan ja henkilöstön sitouttamiseen vuokapulla konseptissa. Muutoksella tavoiteltiin tehokkuuden kautta tuottavuutta sekä henkilöstön sitoutumista konseptiin.
Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö, joka on toteutettu kehittämistyönä. Työ sisältää kaksi osaa, teoria- sekä kehitystyöosuuden. Teoreettinen viitekehys koostui prosessien kehittämisen teoriasta, yleisesti muutosprosessista sekä muutosjohtamisesta. Tutkimusmenetelminä on käytetty kehitystyön menetelmistä kyselyä, haastattelua ja SWOT analyysiä. Kehitystyöosuudessa muutosprosessi vietiin suunnitteluvaiheesta toteutusvaiheeseen. Kehitystyön muutosprosessi mukaili prosessien kehityksen vaiheita. Opinnäytetyön kehitystyö sisälsi liiketoimintaan liittyviä luottamuksellisia tietoja kehitteillä olevista tuotantomalleista. Tämän vuoksi kehitystyön osuus on jätetty pois julkaistavasta raportista.
Kehittämistyön tuloksena syntyi uusi vuokapullan tuotantomalli. Uusi tuotantomalli ei muuttaisi alkuperäisen konseptin ideaa, mutta tehostaisi vuokapullien valmistusta kahvilatoimipisteissä. Konkreettisena tuotoksena syntyi perehdytysopas vuokapullien valmistukseen.
Tämän opinnäytetyön toimeksiantaja oli Linkosuon Kahvila Oy. Opinnäytetyön toimeksianto oli vuokapullan tuotantomallin muutos. Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää uusi vuokapullan tuotantomalli ja viedä se käytäntöön. Muutosprosessin suunnitteluvaiheessa toimeksiannon tarkoitus tarkentui optimaalisen vuokapullan tuotantomallin valintaan ja henkilöstön sitouttamiseen vuokapulla konseptissa. Muutoksella tavoiteltiin tehokkuuden kautta tuottavuutta sekä henkilöstön sitoutumista konseptiin.
Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö, joka on toteutettu kehittämistyönä. Työ sisältää kaksi osaa, teoria- sekä kehitystyöosuuden. Teoreettinen viitekehys koostui prosessien kehittämisen teoriasta, yleisesti muutosprosessista sekä muutosjohtamisesta. Tutkimusmenetelminä on käytetty kehitystyön menetelmistä kyselyä, haastattelua ja SWOT analyysiä. Kehitystyöosuudessa muutosprosessi vietiin suunnitteluvaiheesta toteutusvaiheeseen. Kehitystyön muutosprosessi mukaili prosessien kehityksen vaiheita. Opinnäytetyön kehitystyö sisälsi liiketoimintaan liittyviä luottamuksellisia tietoja kehitteillä olevista tuotantomalleista. Tämän vuoksi kehitystyön osuus on jätetty pois julkaistavasta raportista.
Kehittämistyön tuloksena syntyi uusi vuokapullan tuotantomalli. Uusi tuotantomalli ei muuttaisi alkuperäisen konseptin ideaa, mutta tehostaisi vuokapullien valmistusta kahvilatoimipisteissä. Konkreettisena tuotoksena syntyi perehdytysopas vuokapullien valmistukseen.